Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 Portugalsko-Valpacos (12.-14. 4. 2024) UAMK, KBS, 2024, Unhošť, Enduro, F1, formule 1, constructors | Constructors F1

etina English Rusky

Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 Portugalsko-Valpacos (12.-14. 4. 2024) UAMK, KBS, 2024, Unhošť, Enduro, F1, formule 1, constructors | Constructors F1 Constructors F1

Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 Portugalsko-Valpacos (12.-14. 4. 2024)

UAMK KBS /PRESS | 19.4.24 | Aktuálně

ÚAMK - KBS Unhošť 2024

Čeští reprezentanti ve svých třídách v TOP TEN i ve druhém podniku Enduro GP v Portugalském Valpacosu.

1

Druhý podnik letošní sezóny seriálu motocyklových soutěží Enduro GP hostili o víkendu 12.-14.dubna také na severu Portugalska pořadatelé z Valpacosu. Ti, stejně jako v loňském roce připravili náročný 50km dlouhý okruh se dvěma časovými kontrolami a třemi měřenými testy na jedno kolo v pořadí extrém, enduro a kros test. Kamenité úseky s hlinitopísčitým povrchem opět doplnily i nepříjemné blátivé úseky, které byly mnohdy hlavně na měřených testech postupně neprůjezdné. Jezdci se tak často museli spolehnout na své doprovody ukazující průjezdné koleje v náročných částech měřených testů.  

Oproti úvodnímu podniku panovalo ve Valpacosu po všechny soutěžní dny slunečné a už dosti teplé počasí s teplotami lehce přes 30 stupňů. Vyšší teploty a náročný terén opět dokonale prověřily zdatnost světové endurové elity. K tomu pořadatelé ještě na sobotu a neděli, krom tradičních třech kol, přidali půl kola, kde se v sobotu měřil navíc enduro a kros test, v neděli pak už jen kros test. I tak si většina světových pilotů sáhla hluboko na dno svých sil, mnozí se ve velké rychlosti na měřených testech nevyvarovali pádům zakončených zraněním, nebo poškození motocyklu a následného odstoupení ze soutěže. Každý den, opět náročných cca sedm hodin v sedle motorky.

Stejně jako v úvodním podniku se na start pátečního prologu ve Valpacosu, který začínal ve 20hodin, postavili čtyři čeští reprezentanti. V barvách KBS TEAMu Kryštof Kouble ve třídě GP-E2 a Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2. V GP-Junior2 pak opět jezdci CZECHENDUROTEAMu Jaroslav Kalný a Tomáš Holý.

2

Naši jezdci podali i v tomto druhém podniku Enduro GP skvělé výkony, i když se nevyvarovali pádům a technickým problémům s motocykly. Nepoškodit ale motocykl v náročném terénu portugalské soutěže není nic snadného, jezdec musí být neustále ve střehu a stačit se vyhnout záludným přírodním nástrahám.

V sobotní etapě, která startovala až v 10 hodin kvůli pozdnímu ukončení pátečního prologu, se Kryštof Kouble od startu držel kolem 8.místa ve třídě GP-E2. Ve druhém a posledním půlkole pak přišlo dvakrát skvělé 4.místo na kros testu a dvakrát 5.místo na extrém testu a nakonec z toho byly body za skvělé 5.místo. Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 zajel v pátečním prologu druhý nejrychlejší čas této třídy. V sobotu pak bojoval o 5.místo a i díky dvěma 3.místům na extrém testu bral Matěj nakonec v sobotní etapě body za 6.místo. Skvěle opět bojoval v této juniorské třídě Jarda Kalný. V sobotu z toho byly body za 8.místo a jeho týmový kolega Tomáš Holý pak bral body za 13.místo.

3

V nedělní etapě čekal na jezdce opět stejný harmonogram jako v sobotu, jen se startovalo už v 9 hodin a na první časovou kontrolu byly přidány dvě minuty. Kryštof Kouble ve třídě GP-E2 hned po startu na přejezdu poškodil o kámen přední brzdový kotouč a tak musel celé kolo absolvovat bez účinné přední brzdy, což se podepsalo na umístění po prvním kole, kde figuroval průběžně na 11.místě. Nakonec se bojovným výkonem dokázal posunout až na konečné 8.místo. Matěj Škuta ve třídě GP-Junior2 měl pro změnu první i druhé kolo problémy se spojkou svého motocyklu. To se na poslední kolo podařilo opravit a nakonec z toho byly body za skvělé 5.místo. Jarda Kalný se držel v této třídě průběžně za Matějem na 6.místě a toto umístění uhájil až do cíle. Tomáš Holý nedělní etapu nedokončil.

V průběžném hodnocení seriálu GP Enduro 2024 ve třídě třídy GP-E2 figuruje Kryštof Kouble po úvodních dvou podnicích na 7.místě s 37 body. Ve třídě GP-Junior2 je Matěj Škuta na 5.místě s 40ti body, Jarda Kalný hned za ním na 6.místě s 38 body a Tomáš Holý na 12.místě s 12ti body.

 

Seriál Paulo Duarte FIM EnduroGP 2024 pokračuje třetím podnikem o víkendu 10.-12. 5. 2024 v Rumunském městě Bacau.

 

Další info-foto-video a rozhovory: https://www.facebook.com/ladislav.krupicka.969

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com