Petr Fulín po náročných sobotních jízdách v neděli na Slovakiaringu zazářil a po manévrech bere umístění v Top 5 FIA WTCR. Petr Fulín, Slavakiaring, FIA WTCR | Constructors F1

etina English Rusky

Petr Fulín po náročných sobotních jízdách v neděli na Slovakiaringu zazářil a po manévrech bere umístění v Top 5 FIA WTCR. Petr Fulín, Slavakiaring, FIA WTCR | Constructors F1 Constructors F1

Petr Fulín po náročných sobotních jízdách v neděli na Slovakiaringu zazářil a po manévrech bere umístění v Top 5 FIA WTCR.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 16.7.18 | Aktuálně

Petr Fulín 2018

Petr Fulín po náročných sobotních jízdách v neděli na Slovakiaringu zazářil a po manévrech bere umístění v Top 5 FIA WTCR.

1 

Díky udělení divoké karty dostal Petr Fulín se svým vozem CUPRA Leon TCR příležitost změřit síly se světovou elitou ve Světovém poháru cestovních vozů FIA WTCR. Na "skorodomácí" trati Slovakiaring se úspěšně vypořádal s přidaným závažím a nakonec víkend završil pátým místem.

2


Sobota přitom přinesla českému jezdci spoustu starostí – vyšší kompenzační závaží a dolaďování nastavení na nových gumách si v 26členné konkurenci vybraly svou daň a po sedmnáctém místě v kvalifikaci obsadil Fulda 15. místo, ve druhém víkendovém závodě pak doplatil na kontakt s jedním ze soupeřů a nakonec závod dokončil se ztrátou jednoho kola. Do nedělního klání Petr vstupoval z šestnácté pozice, ve středu pole se ale výborně zorientoval a po přečkání hromadné kolize se dostal do nejlepší desítky. Po překonání pravidelných účastníků šampionátu Toma Coronela a obou jezdců s vozem Alfa Romeo se tak Fulda dostal do Top 5 a svou pozici už udržel. Do cíle třetího, nejlépe bodovaného závodu dorazil dvojnásobný držitel Zlatého volantu těsně za loňským mistrem světa Thedem Björkem a půl sekundy od pódiového umístění, což v aktuální tabulce znamená postup na třetí místo mezi jezdci, kteří se stejnou technikou CUPRA Leon TCR absolvují celou sezónu.

3 

"S výsledkem jsem maximálně pokojen. Od prvního tréninku to bylo hodně těžké, museli jsme si zvyknout na nové pneumatiky a vůbec na celou tu atmosféru světového poháru. Po celý víkend jsme ladili setup a laborovali s pneumatikami. Nutno říct, že nám v poslední jízdě pomohl karambol v úvodu závodu. Velký dík patří celému týmu, byl to boj a my si tu pohádku, ten šťastný konec, museli opravdu vybojovat," neskrýval svou spokojenost Petr Fulín po skončení závodu. Do konce sezóny má Petr spolu s týmem v plánu absolvovat měření sil i s evropskou elitou, a to v polovině října v Barceloně.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com