PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ MEZI VINICE Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ MEZI VINICE Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP MÍŘÍ MEZI VINICE

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP | 15.6.23 | Aktuálně

Peugeot Rally Cup

Už tento pátek odstartuje v pořadí 18. ročník Agrotec Petronas Rally, kterou známe také jako Rally mezi vinohrady. Specifická a krásná soutěž si za dobu svého trvání vydobyla pevnou pozici v PSG Mistrovství ČR v automobilových soutěžích. Součástí podniku je tradičně také seriál Peugeot Rally Cup, který v Hustopečích ukončí první polovinu letošní sezóny.

1

Posádky Peugeot Rally Cupu nemají v České republice mnoho příležitostí k jízdě na šotolinovém povrchu, a právě takové rychlostní zkoušky nabízí jihomoravská soutěž. Když se k tomu přidá krásné okolí Pálavy, parádní divácká atmosféra a skvělá organizace podniku není divu, že jsou Hustopeče tak oblíbené.

3

David Štefan startoval s úplně novým vozem Peugeot 208 Rally4 poprvé v Českém Krumlově a společně s Ondřejem Vichtorou a startovním číslem 26 vyrazí v pátek v podvečer mezi vinice. „Na Hustopečích jsem startoval už čtyřikrát, ale s Peugeotem nás čeká premiéra. Těším se na místní erzety a jsem zvědavý, jak se nám bude s tímhle autem dařit, protože rychlostní zkoušky kolem Hustopečí jsou velmi specifické. Po Krumlově jsme museli vyměnit servo a doufám, že bude fungovat, protože vyzkoušet ho stihneme až na shakedownu. Jinak očekávám, že bude standardně pekelné horko, v naší skupině početná konkurence a velkou výzvou budou také noční průjezdy na šotolině,“ nechal se slyšet David Štefan.

Další posádkou startující s vozem Peugeot 208 Rally4 je Robert Hordossy se Štěpánem Palivcem. Zkušená dvojice bude bojovat nejen o umístění v cupu, ale pochopitelně také v hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou. „Asi nebudu jediný, když řeknu, že Hustopeče jsou mým oblíbeným závodem. Před dvěma lety jsem tady dojel třetí a před rokem druhý ve dvoukolkách. Letos je ale konkurence o poznání silnější, takže si netroufnu odhadovat naše šance. Ale moc se těším a doufám, že konečně prolomíme smůlu z úvodu sezóny,“ řekl krátce Robert Hordossy.  

2 

I když letos startuje pouze na vybraných podnicích, Hustopeče si nikdy nenechá ujít turnovský Dominik Brož. Se starším Peugeotem 208 v provedení R2 dokáže být velmi rychlý především na jeho oblíbené šotolině. „Máme jediný cíl. Užít si závody a dva dny mezi kamarády. Letos nejedeme všechno, takže se opravdu jen bavíme. Tím ale neříkám, že nebudeme závodit a bojovat o vteřinky. To pochopitelně budeme, ale s pocitem, že nám o nic nejde, a že uděláme radost sobě i našim fanouškům,“ prozradil své plány Dominik Brož.

„Když říkám, že každá česká soutěž má svůj specifický charakter, tak o Hustopečích to platí dvojnásob. Na jih Moravy se vždy moc těšíme, Hustopeče jsou velmi kompaktní a většina rychlostních zkoušek se jede v dosahu města a servisní zóny. Vše umocňuje letní počasí a krásná krajina v okolí Pálavských vrchů. A šotolinové tratě ve vinicích jsou vždy perfektním zážitkem nejen pro posádky, ale také pro všechny příznivce rally,“ dodal Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com