PEUGEOT RALLY CUP STARTUJE NA JUBILEJNÍ BOHEMCE Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP STARTUJE NA JUBILEJNÍ BOHEMCE Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP STARTUJE NA JUBILEJNÍ BOHEMCE

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP | 6.7.23 | Aktuálně

Peugeot Rally Cup 2023 - Bohemka

Jubilejní 50. výročí slaví středočeská a částečně severočeská Bohemia Rally Mladá Boleslav. Seriál Peugeot Rally Cup ukončí v Mladé Boleslavi první polovinu letošní sedmé sezóny. Průběžné první místo drží po třech odjetých soutěžích David Štefan před Miroslavem Čížem a René Dohnalem.

Peugeot

Celkem dvanáct rychlostních zkoušek Bohemky je rozděleno do dvou etap a do soutěže posádky odstartují tradičně už v pátek na divácké superspeciálce v Sosnové. Délka soutěže je 468 kilometrů, z čehož necelých 142 kilometrů tvoří měřené rychlostní zkoušky.

David Štefan bude startovat se svým novým vozem Peugeot 208 Rally4 a startovním číslem 21. Společně s navigátorem Ondřejem Vichtorou bude bojovat nejen o další body v seriálu, ale také do celkového hodnocení ve skupině 2WD. „Na Bohemku se těšíme a finalizujeme přípravy před odjezdem na seznamovací jízdy. Máme to kousek, takže tenhle závod považuji za domácí. Bohemka je náročná, o konečném výsledku často rozhoduje počasí. Ale erzety jsou krásné, hlavně v severní části soutěže. Kromě cupu je naším cílem bojovat o nejvyšší příčky ve dvoukolkách, kde bude naším největším soupeřem Filip Ocelka a Ján Kundlák. Těšíme se a doufáme, že se nám bude v Boleslavi dařit,“ řekl krátce David Štefan.

2

Bohemia rally je domácím podnikem také pro Miroslava Číže, kterému se letos velmi daří a s původní specifikací vozu Peugeot 208 R2 poráží i soupeře se silnějšími vozy. „V Boleslavi jsme doma a budeme se chtít ukázat v dobré formě. Jako vždy nám půjde také o výsledek ve dvoukolkách, chtěli bychom zajet co nejlepší výsledek. Ale nebude to jednoduché, nejen z důvodu náročných erzet, ale také s ohledem na silnou konkurenci. Takže uvidíme po startu, nechávám tomu volný průběh a budeme se soustředit hlavně na jízdu bez chyb,“ poznamenal Miroslav Číž.

„Jednou z hlavních myšlenek našeho seriálu je příprava a získávání zkušeností posádek před postupem do silnějších tříd. Důkazem toho je například Filip Mareš, Dominik Stříteský nebo Honza Talaš. Na Bohemce usedne do nejsilnějšího vozu specifikace R5 náš pravidelný účastník Dominik Brož. Jsem rád, když vidím postup posádek, které začínaly v Peugeot Rally Cupu a úročí zkušenosti z účinkování u nás,“ dodal Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com