Poslední závod sezony 2023 Maxe Karhana v F4 CEZ Max Karhan, WSK, Lukamotorsport, F1, motokáry | Constructors F1

etina English Rusky

Poslední závod sezony 2023 Maxe Karhana v F4 CEZ Max Karhan, WSK, Lukamotorsport, F1, motokáry | Constructors F1 Constructors F1

Poslední závod sezony 2023 Maxe Karhana v F4 CEZ

Vláďa Rožánek | 10.10.23 | Aktuálně

F4 CEZ 2023 a Max Karhan

Na novém okruhu Balaton Park circuit v Maďarsku sbíral Max další cenné zkušenosti v týmu Jenzer Motorsport při posledním závodě sezony 2023, na úplně novém a nádherném závodním okruhu.

1

Max dorazil na okruh už ve čtvrtek odpoledne a hned začalo seznamování s novou tratí, kterou si se svým týmem důkladně prošel. V pátek ráno začala série pěti volných tréninků a řešení strategie týmu v nastavení vozu se svým inženýrem a mechaniky.Profesionální přístup, který má Jenzer Motorsport, se znovu projevil na výbornou. Max zajížděl dost srovnatelné časy se špičkou startovního pole.V sobotu se jela kvalifikace i první závod. V kvalifikaci Max zajel sedmý čas. V průběhu závodu se posunul vpřed a závod dokončil na šestém místě.V neděli se jely další dva závody. Ve druhém závodě se Max dokázal posunout dokonce do TOP5. Skvělý úspěch.Tím pádem odstartoval do třetího a posledního závodu z druhé řady, a to na čtvrtém místě. Z důvodu nepovedeného startu se Max propadl na konec startovního pole a po stíhací jízdě dokončil závod na sedmém místě.

Max Karhan

Max po závodě řekl, že ho zklamala spojka a motor na startu zhasl. Samozřejmě dost na to měly vliv i nervy. Startovat takto vpředu, je u začínajícího jezdce velký výkon, neboť do F4 teprve nedávno přešel z motokár.Poděkování patří panu Křenkovi, týmu Jenzer Motorsport a hlavním partnerům, bez kterých není možné se závodu zúčastnit, a tím je BGR Blue Garage Racing, Lukamotorsport Czech, IK Auto a tátovi Lukymu!Dalším závodem bude WSK Final Cup Italy Lonato, třída OK senior.

Ať se kola točí.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com