Přehlídka čisté mobility e-SALON 2023 nabídne skvosty, z nichž mnohé Česko ještě nevidělo E-mbility, elektro, Letňany, PVA, Praha, 2023, E-Salon | Constructors F1

etina English Rusky

Přehlídka čisté mobility e-SALON 2023 nabídne skvosty, z nichž mnohé Česko ještě nevidělo E-mbility, elektro, Letňany, PVA, Praha, 2023, E-Salon | Constructors F1 Constructors F1

Přehlídka čisté mobility e-SALON 2023 nabídne skvosty, z nichž mnohé Česko ještě nevidělo

Lucie Bártová vedoucí PR oddělení ABF, a.s. | 1.11.23 | Čistá mobilita

e- Salon 2023

Přehlídka čisté mobility e-SALON 2023 bude již popáté prezentovat nejnovější modely a technologie. Pátý ročník, který proběhne ve dnech 9. až 12. listopadu v PVA EXPO PRAHA, bude co do množství vystavovaných exponátů a prezentovaných značek nejbohatší ze všech ročníků. A také bude plný unikátů, které se v České republice představí vůbec poprvé.

Pestrou účast elektromobilů, hybridních a dalších eko vozidel a dopravních prostředků doplní v rámci e-SALONU 2023 také dobíjecí technologie a exponáty spojené s elektromobilitou a její infrastrukturou. „Během události, která zaplní pět hal letňanského výstaviště, budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si vybrané vozy během testovacích jízd. První den veletrhu bude tradičně určen odborníkům z odvětví čisté mobility, pro širokou veřejnost se e-SALON 2023 otevře ve dnech 10. až 12. listopadu,“ řekla ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Exkluzivní národní premiéry

Peugeot ukáže symbol nové éry značky – Peugeot Inception Concept – jen deset měsíců po mezinárodní a osm měsíců po evropské premiéře. Využívá novou platformu pro elektromobily STLA Large, která mu umožňuje dojezd až 800 km. Díky tomu má moc změnit povědomí veřejnosti o elektromobilech z hlediska dojezdu. Na výstavišti mu bude dělat společnost dalších pět sériových modelů značky včetně aktuálních novinek e-2008 a 508 PSE.

Hned dvě významné národní premiéry přiveze na e-SALON značka Škoda, kdy představí své nejnovější přírůstky. Těmi jsou nová generace Kodiaq iV a Superb iV. Kodiaq jako symbol

 

všestrannosti a inovací si už získal srdce více než osmi set tisíc zákazníků na šedesáti světových trzích a posbíral řadu prestižních ocenění.  Nová generace modelu Škoda Superb brzy začne psát další kapitolu úspěšného příběhu tohoto ikonického vozu. Oba vozy najdou návštěvníci na e-SALONU ve verzi iV s plug-in hybridním pohonem.

Velké lákadlo bude vystaveno také na expozici automobilky Renault. Poprvé v Česku se představí nový model Scenic E-Tech 100% elektrický, který měl svoji světovou premiéru na salonu v Mnichově v září letošního roku. Druhou premiérou značky bude poprvé v Letňanech prezentovaný nový Espace E-Tech full hybrid 200k.

Značka Dacia zaujme návštěvníky svojí novinkou Jogger Hybrid 140, který se stává unikátním vozem na trhu – jako pravý rodinný vůz slibuje nejlepší poměr cena versus prostornost interiéru a víceúčelové využití.

Kia návštěvníkům předvede v národní premiéře model největšího elektrického SUV Kia EV9.

Nejbohatší účast značek i modelů

Tím ale výčet zajímavostí letošního ročníku přehlídky e-SALON zdaleka nekončí. Tak například Volkswagen přiveze modely včetně ID.7, Cupra předvede Tavascan. U Hyundai bude připravena i novinka KONA Electric. Všechny své modely vystaví značka DS, nebudou chybět Opel, Alfa Romeo, Jeep, Fiat, Renault, MG, Mitsubishi, Tesla, Ford či e-trucky Daimler Truck, Volvo a Scania. Pomyslnou třešničkou na dortu bude možnost prohlédnout si vozy značek DONGFENG, americké LUCID Motors nebo NIO čínské výroby.

V halách budou vystaveny i vysokozdvižné elektrické nakladače a bagry od First Green, HELI a Bobcat, solární technologie NanoSun, car porty či dobíjecí stanice společností ELEXIM, Phoenix Contact, Sectron, Olife Energy, Siemens a dalších. Elektrokoloběžky budou k dispozici i pro testování v Hale 5. Hala 1 bude věnovaná testovacím jízdám elektromobilů, při nichž bude na výběr až z 50 vozů, a to i díky partnerům VOLTDRIVE a CAR MNGMT.

Soutěž i setkání odborníků

Veletrh e-SALON, jehož spoluorganizátorem je televize Prima, nebude jen přehlídkou ekologických vozítek a národních premiér nejnovějších modelů. Uvede i portfolio řady výrobců dobíjecích stanic, dodavatelů energií, výrobců manipulační a komunální techniky a nabídne i atraktivní program. První den veletrhu proběhne 5. ročník konference pro odborníky ČISTÁ MOBILITA, jejímž generálním partnerem je společnost carVertical. Velkou premiérou bude soutěž Phoenix Contact Česká Trophy v EcoRally, na níž se představí alternativní druhy pohonu. Vyhlášení výsledků proběhne v rámci veletrhu. Pro návštěvníky připraví TV Prima bohatý doprovodný program v útrobách Vstupní haly III.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com