Přehlídka Grand Veteran je partnerem mosteckého autodromu Autodrom Most, okruhy , závody | Constructors F1

etina English Rusky

Přehlídka Grand Veteran je partnerem mosteckého autodromu Autodrom Most, okruhy , závody | Constructors F1 Constructors F1

Přehlídka Grand Veteran je partnerem mosteckého autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 26.11.18 | Aktuality

Autodrom Most 2019

Mostecký autodrom navázal partnerství s organizátory přehlídky Grand Veteran, jejíž druhý ročník se uskuteční na konci dubna příštího roku v areálu pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice.

1 

Vzájemná spolupráce se zaměří i na další konkrétní akce, například už v lednu na mototuristickou jízdu pro milovníky automobilů a řízení Winter Trial.

12 

„Partneři už nám také pomáhají s organizací slavnostního galavečera ankety o nejlepší tuzemské automobilové a motocyklové jezdce Zlatý volant a Zlatá řídítka. Zapůjčí nám například nádherný sportovní vůz Praga Alfa 1000 mil, vyrobený v Československu v roce 1932. Bude ozdobou galavečera spolu s ostatními vystavenými exempláři, jež zmapují vývoj automobilového průmyslu od historie po současnost,“ vysvětlil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

3 

Přehlídka Grand Veteran je podle viceprezidenta Federace klubů historických vozidel (FKHV) ČR Jaroslava Větvičky ojedinělým představením veteránského klubového života, které spojuje všechny jeho aspekty a prezentuje je veřejnosti. Do bohnického areálu zve nejen fandy veteránů v sobotu 27. dubna 2019. „Grand Veteran se zaměřuje nejen na oblast historických vozidel, včetně sportovních a závodních vozů, ale také ostatní formy historické mobility, od automobilů a motocyklů až k historickým traktorům, bicyklům a autobusům. Přinese defilé skupin, jízdní ukázky sportovních a závodních historických vozů a soutěž pravidelnosti. Velmi propracovaný bude také dětský program s interaktivním zapojením chlapců a dívek do zábavných tvůrčích dílen,“ upřesnil.

 

Spolupráce obou partnerů se nabízí i při tematickém propojení přehlídky Grand Veteran se srazem majitelů historických a amerických vozidel, jenž bude součástí závodního víkendu The Most American Show NASCAR na mosteckém autodromu ve dnech 29. a 30. května 2019. Doprovodné závodní série zahrnují i souboje historických okruhových speciálů. Informace o závodním víkendu jsou k dispozici zde, vše o srazu včetně přihlášky zde.

 

Winter Trial je novinkou autodromu, premiéru bude mít v neděli 27. ledna 2019. Program začíná na polygonu, pokračuje po silnicích Krušných hor se zastávkami a kontrolními body u architektonických a historických zajímavostí s návštěvou některé z nich. Všichni účastníci poznávací jízdy si vedle jedinečného zážitku odvezou také věcné ceny a upomínkové předměty. Více informací zájemci najdou zde, přihlášku pak zde.  

 

Pořadatelem prestižní ankety Zlatý volant je agentura Pozitif, sesterská společnost mosteckého autodromu. Galavečer s vyhlášením výsledků ankety se uskuteční 20. února 2019 v industriálních prostorách kongresové haly Pragovka Art District v pražských Vysočanech. Galavečer ozdobí tradičně i osobnosti, jež se výrazně zapsaly do dějin světového motorsportu a svými výkony ovlivnily celé generace. Pozvání přijali bývalý německý pilot F1 Ralf Schumacher či brazilský motocyklový závodník Alex Barros. Podrobné informace zde.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com