Premiérový triumf, začátek sezony byl pro piloty Buggyra Academy France hektický Buggyra, Racing, Formule, Rally, Academy, Leo, | Constructors F1

etina English Rusky

Premiérový triumf, začátek sezony byl pro piloty Buggyra Academy France hektický Buggyra, Racing, Formule, Rally, Academy, Leo, | Constructors F1 Constructors F1

Premiérový triumf, začátek sezony byl pro piloty Buggyra Academy France hektický

Buggyra Press | 31.5.24 | Aktuality

Buggyra Academy France 2024

Jezdci Buggyra Academy France mají za sebou náročný start do extrémně vyrovnané sezony francouzského šampionátu v závodech tahačů na okruzích.
O víkendu na okruhu Paul Ricard v Le Castellet si obhájce titulu Téo Calvet vybojoval v našlapané konkurenci průběžné druhé místo, které má díky dvěma stříbrným příčkám a jedné bronzové. José Sousa si dojel pro premiérový triumf v tomto seriálu a společně se synem se drží v top 10 průběžného pořadí. Nováček Kevin Jimenez prokázal při premiérovém truckovém závodě bojovnost, která mu ve dvou závodech vynesla místo v nejlepší desítce.

1

„Byl to opravdu úžasný víkend. Potvrdila se extrémní vyrovnanost špičky závodního pole. Odvážíme si druhé místo v celkovém pořadí, které získal Téo Calvet. Potýkali jsme se také s drobnými problémy, které jsme ale rychle vyřešili,“ uvedl Fabien Calvet, šéf Buggyra Academy France. Obhajobu titulu začal Téo Calvet třetím místem v sobotní kvalifikaci. Úřadujícího šampiona limitovaly nové gumy, na které si ještě musí on i nastavení jeho trucku zvyknout. V top 10 byli Raphaël i José Sousovi, Kevin Jimenez zahájil svoji truckovou kariéru startem ze sedmé řady.

2

Tak, jak do úvodního bodovaného závodu Téo Calvet odstartoval, tak také dojel. Po startu ho dokonce zbrzdil vůz stojící před ním a kvůli tomu se v pořadí propadl. Ovšem bronz si záhy vzal zpět a cílovou čáru proťal na třetí pozici. „Byl to hodně těsný závod. Bohužel závodník přede mnou neodstartoval. Předjížděli mě zprava i zleva. Podařilo se mi dostat zpět na do závodu a poté, co jsem předjel Jonathana Adreho, jsem si až do konce závodu si udržel třetí pozici. V první trojce jsme měli stejné tempo, ale nedařilo se nám předjíždět,“ sdělil Téo.

3

Druhý závod s otočeným pořadím na startu přinesl triumf trucků Buggyra. Pro své první vítězství v šampionátu si dojel José Sousa, zatímco Téo Calvet byl druhý. Raphaël Sousa se jen o 3,5 sekundy nevešel na stupně vítězů a obsadil čtvrtou pozici. Kevin Jimenez byl devátý. „Z této jízdy mám obrovskou radost. Na startu došlo ke kolizi, takže jsme pak museli startovat za safety car. A to není snadné. Jezdec přede mnou nechal velký odstup, proto jsme se museli znovu dotáhnout za ostatní. Nakonec se mi podařilo dojet na druhém místě. Pro Buggyra Academy France to byl výborný závod a skvělá prezentace, protože José Sousa vyhrál svůj první závod pod hlavičkou akademie. Mám z toho obrovskou radost za něj i za tým,“ liboval si Téo Calvet. Nedělní kvalifikace dopadla podobně jako o den dříve. Téo obsadil třetí pozici, José i Raphaël Sousovi se probojovali do top 10, k níž měl blízko i dvanáctý Kevin Jimenez. V jízdě číslo tři se Téovi i přes vážnou kolizi podařilo poskočit na druhou pozici, když za sebou nechal s velkým odstupem zkušeného Anthony Robineaua. Raphaël Sousa byl šestý, José Sousa skončil dvě místa za ním. Kevin Jimenez se znovu podíval do top 10, byl desátý.

„Došlo k masivnímu kontaktu s dalšími jezdci. Předjel jsem Robineau a on mi to chtěl oplatit. Jenže ho předjel také Jonathan Andre a způsobil strkanici. Jonathan pak do mě vrazil a udělal mi velkou díru ve dveřích. Přesto jsem mohl pokračovat v jízdě,“ popsal Téo kritický okamžik. Drsný souboj jezdců za ním vytvořil pro vedoucího Lionela Montagneho takový náskok, že ho ani na plný plyn jedoucí Téo Calvet nedokázal dohnat. Ten byl i tak spokojený s přídělem bodů za druhou příčku. Druhá víkendová jízda s otočeným pořadím na startu Téovi nepřála. Po startu ze sedmé příčky se v souboji s pomalejšími rivaly jeho truck roztočil a on klesl na konec první desítky. „Znovu jsem se postupně probojovával kupředu. Jenže dvě kola před koncem mi selhal tlak oleje a motor explodoval. Ale celkově se z Le Castellet vracím jako druhý nejlepší muž průběžného pořadí, tak mohu být spokojený,“ popsal jezdec Buggyra Academy France smolný závod. Z jezdců akademie si tak pro nejlepší výsledek tentokrát dojel sedmý Raphaël Sousa. Příští závod, který je na programu 22. a 23. června, se jede na domácí trati Buggyra Academy France v Nogaru. Téo Calvet do něj odstartuje jako průběžně druhý se ziskem 106 bodů, lídr Lionel Montagne jich v Le Castellet nasbíral 131. Raphaël Sousa je průběžně šestý (83 b.), José Sousa osmý (71) a Kevin Jimenez dvanáctý (61)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com