PRVNÍ DEN V LE MANS A TOP5 PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

PRVNÍ DEN V LE MANS A TOP5 PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

PRVNÍ DEN V LE MANS A TOP5 PRO FILIPA SALAČE

Jan Koudelka | 12.5.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač

Ve Francii pokračuje pátým podnikem seriál Mistrovství světa MotoGP. V Le Mans byly dnes na programu dva volné tréninky, které vyšly pro Filipa Salače a QJMOTOR GRESINI RACING velmi dobře. V první části náš jezdec zvítězil a jeho čas nedokázal dlouho nikdo překonat. Až v polovině druhého tréninku se to podařilo nejprve Acostovi, kterého nakonec překonal Sam Lowes a před Filipa se dostal ještě Alonso Lopez. Filip Salač obsadil v kombinaci čtvrtou příčku, a to ho opět předurčuje k přímému postupu do Q2.

Filip Salač

Komplikace v podobě vykradeného vozu přidělaly Filipovi nečekané starosti těsně před odjezdem do Francie. I když přišel například o svůj letitý talisman, na jeho jízdě to nebylo znát. Okruh v Le Mans patří mezi jeho oblíbené, protože právě tady před několika lety vybojoval svoje první pódium v Moto3.

„Byl to pro nás poměrně dobrý začátek, a především v prvním tréninku motorka fungovala skvěle. Odpoledne se změnily podmínky, foukal silnější vítr a trochu se oteplilo, i když je ve Francii stále docela chladno. Měli jsme problémy s přilnavostí zadního kola, nebyl jsem schopný dostat se do rychlého tempa s použitou pneumatikou. Motorka nechtěla zatáčet, takže s druhým tréninkem úplně spokojený nejsem. I když se mi podařilo zajet čtvrté místo, rychlý čas v jednom kole ještě neznamená, že mi to půjde v závodě. Myslím, že na kvalifikaci jsme připraveni, ale zítra musíme najít optimální nastavení motorky na závod,“ zhodnotil úvod dalšího závodního víkendu Filip Salač #12.

2

Kategorie Moto2 opět potvrdila neskutečnou vyrovnanost, v prvním tréninku se do dvou vteřin vtěsnalo 25 jezdců, ve druhém jich dojelo 18 v jedné vteřině. Pátý podnik seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje v sobotu posledním volným tréninkem a kvalifikacemi.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com