PRVNÍ LETOŠNÍ KVALIFIKACI PROMĚNIL FILIP SALAČ V POLE POSITION Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

PRVNÍ LETOŠNÍ KVALIFIKACI PROMĚNIL FILIP SALAČ V POLE POSITION Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

PRVNÍ LETOŠNÍ KVALIFIKACI PROMĚNIL FILIP SALAČ V POLE POSITION

Jan Koudelka | 25.3.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - grand prix - 2023

Na tento okamžik čekali všichni fanoušci Filipa Salače. Po vydařeném tréninku Filip nastoupil přímo do druhé kvalifikace a hned začal zajíždět rychlá kola. Ze druhého místa nejprve klesl na pátou příčku a společně s Acostou a Canetem se přetahoval o tisíciny vteřiny. Necelých sedm minut před koncem se mu podařilo úžasné kolo a s časem 1:42.323 se dostal na první pozici. Rekordní čas už nikdo nedokázal překonat a Filip tak bude do zítřejšího závodu startovat z Pole position.

2

Po zimní přestávce je z našeho jediného zástupce v Moto2 úplně jiná osobnost. Filip vyspěl jezdecky i mentálně a už na testech ukazoval, že dokáže být velmi rychlý. Náročná zimní příprava je znát a dodala Filipovi mimo jiné i potřebnou dávku sebevědomí. Se svým Kalexem si, jak se zdá, dobře rozumí a dokáže kvality stroje využít ve svůj prospěch.

V týmu QJMOTOR GRESINI RACING Moto2 zavládlo po ukončení kvalifikace obrovské nadšení a nechyběl u toho ani otec Filipa Salače. „Mám obrovskou radost, těžko hledat slova. Filip zajížděl už od tréninků stabilní časy a teď konečně ukázal, že patří mezi absolutní špičku. Těšíme se na zítra a budeme fandit ze všech sil,“ prohlásil těsně po ukončení kvalifikace Michal Salač.

Filip Salač

"I když jsem si před kvalifikací věřil, první místo jsem úplně nečekal. Zatím nám víkend skvěle vychází a je to úžasný pocit. Na motorce se cítím komfortněji, a navíc si to moc užívám. Prostě mi to tady sedí. V nejrychlejším kole jsem se dokázal chytit Acosty a využít sílu slipstreamu. I když se snažím stát nohama na zemi, tenhle výsledek si určitě zapíšu do své kariéry. Zítra bych chtěl dojet v top ten, to bych pro úvod sezóny považoval za dobrý výsledek. Díky moc celému týmu, partnerům, fanouškům a své přítelkyni. Zdravím všechny do Česka,“ prohlásil vítěz kvalifikace Filip Salač #12.

Celý tým QJMOTOR GRESINI RACING Moto2 se s očekáváním připravuje na zítřejší závod, kterým vyvrcholí první letošní velká cena MotoGP v Portimau.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com