PRVNÍ OSTRÝ TEST FILIPA SALAČE V TÝMU ELF MARC VDS RACING TEAM Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

PRVNÍ OSTRÝ TEST FILIPA SALAČE V TÝMU ELF MARC VDS RACING TEAM Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

PRVNÍ OSTRÝ TEST FILIPA SALAČE V TÝMU ELF MARC VDS RACING TEAM

AČR PRESS | 4.3.24 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2024

Ve druhé polovině loňského roku podepsal Filip Salač dvouleté angažmá u špičkového týmu ELF Marc VDS Racing. Po zimní přestávce nastoupil v nových barvách do dvou předsezónních testů v Portugalsku a Španělsku. První zajeté časy a minimální časové rozdíly ihned naznačily, že nás čeká velmi atraktivní sezóna a špička kategorie Moto2 bude znovu extrémně vyrovnaná.

1

„První letošní testy s novým týmem jsou za námi a zatím mám trochu smíšené pocity. Začali jsme v Portimau na vodě a hned při prvním výjezdu jsem chytil velký highsider v nájezdu do sedmé zatáčky. Pak jsem musel znovu získat důvěru v motorku a také věřit sám sobě, že neudělám další chybu. Podmínky nebyly ideální, nicméně jsme mohli vyzkoušet nové pneumatiky na mokru i v proměnlivých podmínkách. Vzhledem k počasí jsme ale nestihli dokončit naplánovaný program,“ komentoval první letošní test na okruhu Algarve International Circuit Filip Salač #12.

Po krátkém přesunu do Španělska čekal jediného českého zástupce v mistrovství světa silničních motocyklů třídenní test na populární trati Circuito de Jerez Angel Nieto.

„V Jerezu jsme zkoušeli různé varianty nastavení, protože na letošní sezónu přechází náš šampionát na pneumatiky Pirelli. Docela to šlo, ale poslední den, když jsme měli zkoušet zajíždět rychlá kola, přišel pád ve vysoké rychlosti. Jel jsem asi 215 kilometrů v hodině a když jsem sáhl po brzdě, hned mně ustřelilo přední kolo. Zastavil jsem se až o zeď, metr od motorky, takže bylo velké štěstí, že se mi nic nestalo. Před sezónou by to byla katastrofa. Pravděpodobně jsem zabrzdil na slídě, která nám kryje hledí na přilbě a po odtržení může zůstat ležet na trati. Z motorky toho moc nezbylo, ale mechanici ji dokázali opravit alespoň na třetí trénink. Mohl jsem ještě zabrat, podařilo se mně zrychlit a dostat se na slušné časy. Troufám si říci, že závodní tempo máme docela dobré. V porovnání s Arbolinem nebo Canetem jsem na tom srovnatelně. Mrzí mě, že jsme nestihli zajet time attack, ale na druhou stranu jsem rád, že se mi nic nestalo. Dva pády během testů mně k sebedůvěře moc nepomohly, ale první závodní víkend v Kataru bude něco úplně jiného z hlediska nasazení i motivace. Moc se na to těším a věřím, že budeme bojovat na špici,“ doplnil závěrem Filip Salač #12.

Na portugalském okruhu Portimao najezdil Filip Salač celkem 48 kol (nejrychlejší čas 1:43,950), v Jerezu pak 153 kol (nejrychlejší čas 1:41,325). Úvodní velká cena seriálu MotoGP proběhne už příští víkend 8. – 10. března 2024 v Kataru.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com