Půlmaraton na autodromu zaštítí ambasadoři Soňa a Michal z Running2.cz Půlmaraton, autodrom, Most, 2020 | Constructors F1

etina English Rusky

Půlmaraton na autodromu zaštítí ambasadoři Soňa a Michal z Running2.cz Půlmaraton, autodrom, Most, 2020 | Constructors F1 Constructors F1

Půlmaraton na autodromu zaštítí ambasadoři Soňa a Michal z Running2.cz

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 17.12.19 | Péče o tělo, piloti F1

Půlmaraton na Autodromu v Mostě 2020

Role ambasadorů třetího ročníku amatérských běžeckých vytrvalostních závodů The Most HALFMARATHON, který se na mosteckém autodromu poběží 22. února, se ujmou běžečtí manželé, blogeři a novináři Soňa a Michal Hrabcovi.

1

 

„Jsme nadšenci. Poznali jsme se na pražském půlmaratonu a o tři roky později se přímo při tomto závodě i vzali. Milujeme cestování a objevování nových běžeckých lokalit. Naší vášní jsou dlouhé trailové běhy v přírodě nebo zajímavá místa k běhání.  Prostředí autodromu s velkým závodním okruhem proto bylo jasnou výzvou,“ uvedla Soňa. 

11

Manželé Hrabcovi společně provozují blog Running2, kde se svěřují se svými zážitky a zkušenostmi z běhání, popisují své pocity a radí všem zájemcům, kteří propadli běžecké vášni. „Půlmaraton v Mostě propagujeme, lákáme na něj naše známé i širokou běžeckou veřejnost. Bude to zajímavá zkouška v začátku nové sezony, věřím, že si to v netradičním prostředí všichni užijeme. Michal poběží celou trasu i jako vodič a já se těším, jak si z našich fanoušků sestavím týmovou štafetu,“ upřesnila Soňa.

Do Mostu dorazí i další známé tváře, vzhledem ke zvolené lokalitě to budou samozřejmě také vyznavači motoristického sportu. Role vodiče se například ujme stejně jako loni motocyklový jezdec Jakub Smrž, který nedávno ukončil závodní kariéru. Svět rychlých silničních motocyklů ale neopustil, nyní se věnuje výchově talentovaných nadějí.

The Most HALFMARATHON odstartuje v 11:00 hodin, měří 21,0975 kilometru.
3
Časový limit pro dokončení závodu jsou čtyři hodiny. Běžci jsou rozděleni do šesti věkových kategorií: muži do 39 let a nad 39 let, ženy do 39 let a nad 39 let a muži a ženy nad 59 let. K loni zavedené kategorii tříčlenných družstev přibyde novinka. Je jí kategorie pro vozíčkáře a handbikery, kteří neplatí startovné. Zájemci se mohou přihlásit
na portálu Stopnito.cz.

Právě kategorie tříčlenných družstev je šancí pro ty, kteří si na celou trasu netroufnou, nebo se chtějí začátkem roku rozběhat volněji. „Pokud někdo nemá partnery do trojice, může se do závodu v kategorii družstev přihlásit sám. Poběží tak zhruba sedmikilometrový úsek. Zvolí si zároveň, zda první, druhý nebo třetí. Portál Stopnito.cz tuto aplikaci spustil začátkem prosince,“ vysvětlila Raková.

Startovné činí 400 korun, zahrnuje také startovní číslo a občerstvení na trati a po doběhnutí do cíle. Každý účastník běhu získá originální hliněnou medaili vyrobenou klienty chráněné dílny Arkadie. První tři nejrychlejší běžci ve všech věkových kategoriích a také první tři štafety si rozdělí poháry z chráněné dílny Arkadie a věcné ceny. Odměna čeká pochopitelně i na nejlepší handicapované závodníky.

Druhý ročník The Most HALFMARATHON ozdobily hned dva rekordy. Podařilo se překonat počet startujících z premiérového ročníku, když se závodu zúčastnilo 153 mužů a žen. Další metu pokořil absolutní vítěz půlmaratonu Jan Sokol ze Sokolova, který trať zdolal v čase 1:12,47 hodiny. Nejlepší čas tak vylepšil o 4,61 minuty.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com