Racing Journal Speed Fest 2024 v Mostě nezklamal Racing, Most, Autodrom, Eset, Journal, V.Rožánek | Constructors F1

etina English Rusky

Racing Journal Speed Fest 2024 v Mostě nezklamal Racing, Most, Autodrom, Eset, Journal, V.Rožánek | Constructors F1 Constructors F1

Racing Journal Speed Fest 2024 v Mostě nezklamal

Vláďa Rožánek | 7.8.24 | Vladimír Rožánek

V.Rožánek 2024 - Autodrom Most - Racing Journal Speed Festival

Další letošní klání má za sebou série Eset Cup Series, kde se představily cesťáky, formule, i jeden prototyp LMP3. Víkend v Mostě nabídl rozličné závodní série, a i P9 Challenge přivezla několik málo vozů.

1

Začněme přehledem závodů, kterých bylo dostatek, až na formule D2, kde v českých podmínkách moc pšenka nekvete. Závody Twingo Cupu nabízejí již několik sezón souboje nízkonákladových vozů Renault Twingo, kde startují především slovinští závodníci a obě jízdy vyhrál Luka Grm. Ovšem i zde máme české jezdce a Martin Knápek si dojel pro bronz a František Němec pak v druhém závodě pro deváté místo.

Suzuki Swift Cup Europe nabídl tři závodní jízdy a ani zde nenechali závodníci nikoho na pochybách, že o zlatý věnec bude na trati boj. Každý závod měl pak svého vítěze, dvakrát vyhráli Maďaři Csermely a Pintér a jednou si pro zlato dojel Polák Dybionka.

TCC Clio Cup si mezi jezdce brousící si zuby na nějaký ten kov našla svého favorita v domácím Tomáši Pekařovi, kterému se před domácími diváky velmi dařilo a dvakrát zvítězil, ale neměl to vůbec lehké. Nik Štefančič, a Poláci Julian Smiechowski a Bartolomiej Mirecki se mu snažili jeho zlato dost znepříjemnit. Deváté a jedenácté místo pak odvezl Filip Bartoš.

F4 CEZ pro identické formule Tatuus T421 Abath 1,4T nabídl hned tři závody. Ještě, než se začalo samotné závodění, tak se stala nehoda českého jezdce a Poláka, oba skončili v nemocnici a přejeme jim brzké uzdravení. I to je motorsport. Závody byly dramatické a často docházelo k soubojům kolo na kolo a závodníci během víkendu vyzkoušeli mokro i slunečno. Objevila se i nová stáj F4 CEZ Academy, kde startovali Michelle Jandová a Marek Mičík. První jízdu vyhrál Miroslav Mikeš z JMT Racing, před dalším Čechem Maxem Karhanem a Oscarem Wurzem. Druhá jízda se jela po dešti a Max Karhan se usadil na čele, ale trať začala osychat a polem se začal propracovávat Oscar Wurz. Druhou jízdu po boji vyhrál Kutskov, tedy velký soupeř Wurze, který skončil až desátý. Miroslav Mikeš si dojel pro stříbrný pohár a bronzový si zasloužil Max Karhan. Třetí jízda udělala velkou radost Jenzer Motorsportu, když Max Karhan dokázal před domácím publikem letos podruhé zvítězit, před Kirilem Kutskovem a Oscarem Wurzem.

TCR Easten Europe nabídl na startovním roštu 12 vozů specifikace TCR, jinak v Evropě osvědčeného náčiní. Domácí jezdce zastupovala dvojice jezdců Auto Expres Vít Smejkal a Petr Čížek, Adam Kout a Jiří Zbožínek a Sováci měli velkého favorita v Maťo Homolovi. První závodní jízdu vyhrál Maťo Homola před Adamem Koutem z Janík Motorsportu s vozy Hyundai Elantra N TCR a třetí místo si vyjel Němec René Kircher na Hondě Civic TCR. Velmi dobře rozjetý závod pro Víta Smejkala skončil v druhém kole ránou od Ghermandiho, který pak následně vůz odstavil a závod zastavila červená vlajka. Po již druhé safetycar fázi se nakonec z vítězství radoval Adam Kout, před domácím Petrem Čížkem a bronz si odvezl Žarko Knego s dalším Hyundaiem Elantra N TCR.

Eset Cup sprint a endurance nabídla v sobotu i neděli zajímavé závody, jen v neděli už po výletech mimo trať bylo pole závodních vozů trochu prořídlé. Ovšem P9 Challenge přivezla do Mostu zajímavé GT vozy specifikací GT3 i GT4 a ve spojení s Eset Cupem se bylo rozhodně na co koukat. První sprint v sobotu vyhrál Miro Konopka s prototypem LMP3 a zároveň zvítězil před Alexem Tlustým v klasifikaci D5. Reihard Kofler s rychlým KTM GT2 dojel druhý a vyhrál klasifikaci GTX, před Adamem Konopkou s Lamborghini Huracane GT3. Čtvrtý dojel vítěz klasifikace GT3 Petr Fulín a novým Audi LMS GT3. Závod Endurance přinesl hned po letmém startu velmi vzrušující podívanou, když někteří přepálili svůj nájezd do retardéru a závod nejen pro ně tím skončil. Na konci závodu po safetycar fázi došlo ještě ke kontaktu Konopky s Huracánem a KTM GTX stáje RTR Projects a závod byl předčasně ukončen červenou vlajkou. Vítězství odvezl Julius Bernhard a McKansy na Lamborghini Huracán GT3 EVO, před dvojicí Zsigo-Waszek na BMW M6 GT3 a bronz celkově odvezli Tweraser-Speck na Porsche 911 GT3 R II gen. Nedělní sprint vyhrál zaslouženě Petr Fulín. s Audi LMS GT3, před Josefem Zárubou s Lamborghini Super Tropheo a bronz odvez Hermann Speck na druhé generaci Porsche 911 GT3.

2

P9 Challenge se jela jako součást závodů Eset Cup Series D4/D5 a sprint vyhrál Coach McKansy na Lamborghini Huracane GT3 EVO, druhý sprint patřil do režie Hermanna Specka s Porsche 911 GT3 R a Endurance vyhrála dvojice Bernhard-McKansy s Lamborghini. Je škoda, že z P9 Challenge nepřijelo více jezdců.

Kompletní výsledkovou listinu všech vyhlašovaných kategorií naleznete zde v přiloženém odkazu: Results (raceresults.at)

Víkend Eset Cup Series v Mostě nezklamal, bohatý program nabídl spoustu závodů a my se můžeme těšit, že se EsetCup Series do Mostu zase za rok vrátí.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com