Rivalové - už dnes? F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Rivalové - už dnes? F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Rivalové - už dnes?

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 6.4.14 | Komentáře - M.Sanytrák 2014

F1 grand prix Bahrainu 2014

Ano, jak dlouho potrvá kamarádství Nica a Lewise, znají se o dětských let z motokár, kdy jim oběma bylo cca 12 let.resp.Lewis je o rok starší. .Bydlí v Monte Carlu a chodí spolu na obědy či večeře, jsou to kamarádi v tom pravém smyslu slova. Nyní však brzy rivalová, Lewis už mistra světa má, Nico by jej chtěl získat, a letos  ač třetí závod, má dobře načlápnuto. Je velmi těžké být přáteli a přitom soupeři, je těžké odlišit profesionalitu pilota monopostu formule 1 v jednom týmu, týmu Mercedes AMG Petronas F1, od přátelství dvou lidí. Kdo bude týmovou jedničkou? Spekulace je taková, že když vyhraje Nico, je to skoro jasné, ale... Niky Lauda , majitel 3 titulů mistra světa, říká, že jsou lepščím týmem než rivalové Kimi a Fernando u Scuderia Ferrari, ale tady oba mají titul. U Mercedesu však titul nemá právě Nico a je nejvyšší čas jej získat. Dle mých úvah zvítězí ten, který bude mít větší disciplínu a bude na sebe doslova tvrdý,  bude se tedy chovat jako kdysi právě Niky Lauda. Blíže k sobě má právě Nico a Niky ,mluví oba německy, jsou jsi blízcí a Nico je poproti Lewisovi  rozvážnější. Lewis je někdy "poblázněným" a riskujícím, to Nico nedovede. Dnešní závod ukáže i vztah opou pilotů na okruhu v rámci fair play , což znamená respekt a uznání schopnosti rivala!!!!

LH

Na tiskové konferenci už připustili že spíše budou nesmiřitelní rivalové, otázkou je, kam je pustí vedení týmu Mercedes AMG Petronas F1, neznám ostatní, ale celý život sledují chování Nikiho Laudy, tady bych se dovedl zaručit, že on bude držet v rukou spravedlivě celý tým a on bude rozhodovat kdo koho bude muset respektovat, nemůžeme říci , kdo bude číslo 1, je to o repsektu! Máme se dnes nač těšit a čas rozhodne.

Nico Rosberg

Bahrain 2014 Lewis Hamilton
28 let Věk 29 let
149  Starty 131 
Pole position 33 
55  Na bedně 13 
Výhry 23 
Mistr světa 1 rok 2008 
43 bodů  -1.místo Rok 2014 25 bodů-2.místo

Tabulka sama o sobě něco naznačuje, ale to neznamená že mistr světa má přednost před nemistrem světa. Rivalita je vždy a všude, každý chce být jedničkou, druhá a třetí místa se neberou, jenom se podívejme do historie:Schumacher/Barichello, Schumacher/Massa, Vettel/Webber, Senna/Prost,Alonso/Hamilton, kdy docela Alonso odešel k jinému týmu. 

Vše je na silných osobnostech vedení týmu : T.Woolff a N.Lauda, ti musí piloty svých monopostů F1 udržet  "na uzdě" .

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com