S panem Robertem Perglem na okruhu v Mostě Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

S panem Robertem Perglem na okruhu v Mostě Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

S panem Robertem Perglem na okruhu v Mostě

Miroslav Sanytrák | 11.6.05 | Aktuality

Je úterý 7.6.2005 a já se po ránu vydávám na cestu do Mostu na Autodrom. Již druhý den zde probíhá soustředění Ferrari Deutschland a majitelů vozů Ferrari a Maserati ČR.

Autodrom Most
zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit zvětšit
zvětšit zvětšit  

Je sychravý den, který připomíná spíše podzim než léto, teploměr ukazuje 8 ?C, kolem 10 ráno dopoledne jsem na okruhu a tady fučí vítr a je cca 12?C.

zvětšit

Dostávám teplé kapučíno - Café Slávia, a jdu se podívat na zástup vozů Ferrari, hovořím s kamarády, zdravím se s německými i českými kolegy a v košilce s kravatou „klepu kosu“.

zvětšit
zvětšit

Během dopoledne se dostávám a je mi velkou ctí být svezen panem mgr.Robertem Perglem v jeho nadupaném Ferrari. Soukám se tam nejdříve s helmou, ale mých 186 cm výšky mi nedovoluje vůbec pohnout hlavou - matně slyším kolem mne „ to nepůjde, takhle to nepůjde“ , helma musí dolů.

zvětšit

Robert mi říká kam mám dát pravou nohu, kam levou nohu-pozor na baterku, kolega přikazuje - vraž ten zadek nějak do sedačky,bezpečnostní pásy nejdou zapnout. Děvčata stojící kolem ( vážící odhadem tak 50 kilo i s helmou) a majitelé Ferrari z toho mají náramnou srandu, chlapa této velikosti asi ve Ferrari ještě neviděli, mých 128 kg se tam ale přece musí dostat.

zvětšit

Takže po asi 5ti minutách poposedávání a tlačení sedínky do úzkého profilu závodního sedadla nasazuji a utahuji helmu, přátelé přikazují a ukazují, kde se mám držet, bouchnou dveře a vyrážíme na trať.

zvětšit

Robert Pergl vůz i mne vůbec nešetří, jednu zatáčku projíždíme doslova smykem a já dýchám a říkám si, že v letadle to bylo lepší. Okruh je místy namoknutý a Ferrari jede jako by se těch 400 koníků zbláznilo. Nohy mám tak, jak na začátku bylo přikázáno, ruce se křečovitě drží trubek ochranného rámu, kravata na mém krku je utažená a já dýchám zhluboka.

zvětšit

Zajíždíme do depa a já slyším jak Robert říká: „To auto vůbec nejede“, vysedám a 2 krásky na mne civí a ptají se, zda jsem v pořádku, odvětím, že ano a jdu se trochu posilnit malými chutnými řízečky a povoluji kravatu a knoflíček u košile. No , řeknu Vám, byl to zážitek jako hrom a přiznám se, v některých partiích dráhy jsem se fakt bál a to se nebojím ničeho. Když jsem kamarádům přiznal barvu, ani se nesmáli, prý se báli také. Skvělé dopoledne pokračovalo dál, ale mne volali manažerské povinnosti v Praze, takže i přes výzvu v rádiu, že probíhá policejní akce Jestřáb jsem byl v Praze za nejmenovaný čas , měl jsem nějak těžkou nohu , asi nakaženou tou jízdou ve Ferrari.



Copyright © Miroslav Sanytrák

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com