Senioři si kurz bezpečné jízdy užili, kladně hodnotili jeho přínos i přístup instruktorů Autodrom, Most, F1, okruhy, | Constructors F1

etina English Rusky

Senioři si kurz bezpečné jízdy užili, kladně hodnotili jeho přínos i přístup instruktorů Autodrom, Most, F1, okruhy, | Constructors F1 Constructors F1

Senioři si kurz bezpečné jízdy užili, kladně hodnotili jeho přínos i přístup instruktorů

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 23.4.18 | Aktuality

Autodrom Most 2018

Senioři si kurz bezpečné jízdy užili, kladně hodnotili jeho přínos i přístup instruktorů

Prvních 120 řidičů a řidiček starších 65 let si v neděli dopoledne a odpoledne vyzkoušelo kurz bezpečné jízdy na výcvikových plochách polygonu mosteckého autodromu. Kurz je součástí projektu Jedu s dobou, bezplatného vzdělávacího programu pro širokou aktivní motoristickou veřejnost seniorského věku. Všichni účastníci kurz hodnotili pozitivně. Nešetřili chválou na přístup instruktorů, jejich informace, rady a doporučení označili za přínosné a podnětné.

„Informace z oblasti legislativy i nácvik praktických technických dovedností pod vedením instruktorů pro mě byly velmi přínosné a užitečné. Každému rozhodně doporučuji, aby kurz absolvoval. Vše bylo velmi profesionálně zvládnuto,“ uvedl jednasedmdesátiletý Pavel Bučil z Teplic.

Ideu navázat na celoživotní zkušenosti řidičů seniorů s cílem rozšířit jejich informovanost v oblasti legislativy, bezpečnosti silničního provozu a zdravovědy formou bezplatných kurzů bezpečné jízdy označil hlavní instruktor mosteckého autodromu Marek Kohoutek za progresivní. „Už první nedělní zkušenost ukázala, že řada seniorů za volantem už základní řidičské dovednosti a návyky postrádá. Zajímavé je, že věk až tak úplně nerozhoduje. Některé z pětašedesátníků výrazně předčil i nejstarší účastník nedělních kurzů, který už oslavil šestaosmdesátiny,“ upozornil instruktor.

Kurzy Jedu s dobou organizuje až do konce srpna kromě mosteckého autodromu dalších sedm tuzemských center pro výuku a výcvik bezpečné jízdy.

Přihlášení senioři kurz absolvují zdarma, finanční podporu ve výši šest milionů korun projekt získal z fondu zábrany škod ve správě České kanceláře pojistitelů. Organizátorem vzdělávacího programu je Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR (AČR) ve spolupráci s Radou seniorů ČR.

O kurzy v Mostě je podle manažerky polygonu společnosti AUTODROM MOST Pavly Přibylové nebývalý zájem. „Kurzy pořádáme v jednom dni vždy ve dvou termínech, a to dopoledne od 08:00 do 14:00 hodin a odpoledne od 14:00 do 20:00 hodin. Maximální počet účastníků v jednom kurzu je 60. V neděli byly oba kurzy plně obsazeny. Dalším nejbližším termínem je neděle 20. května, i ten je již zcela rezervován. Volná místa jsou ještě na dopolední i odpolední kurz ve středu 4. července,“ upřesnila. Zájemci se mohou hlásit zde.

Praktická část kurzu Jedu s dobou je zaměřena na zásady krizového brzdění na různém povrchu vozovky, zvládání smyku, manévrování s vozidlem za různých okolností, vnímání rizika takzvaných mrtvých úhlů při pohledu z vozidla, rozpoznávání bezpečné vzdálenost při souběžné jízdě a poskytování první pomoci. Více informací o projektu zájemci najdou zde.

Autodrom nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Kurzy využívají plochy polygonu, které jsou největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízejí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com