Sezóna F1 2010 - jaká bude??? F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Sezóna F1 2010 - jaká bude??? F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Sezóna F1 2010 - jaká bude???

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 5.2.10 | Komentáře - M.Sanytrák 2010

Letošní sezóna Formule 1 bude velice zajímavá především díky přestupům: Alonso do Ferrari, Button ....

Letošní sezóna Formule 1 bude velice zajímavá především díky přestupům: Alonso do Ferrari, Button do McLarenu a hlavně účast Michaela Schumachera v Mercedes GP. Stáj Mercedes GP bude dle mého soudu nejsilnějí stájí celého mistrovství světa . Spojení Schumacher - Brawn je spojení síly, umění a strategie s výkonem a technologií. Změna Formule 1 pravidel bez tankování a úpravy vozů přiveze zajímavé možnosti. Bodování soutěže je dle mého soudu zvláštní a dává možnost více pilotům získat body do svých profesních životopisů. Doba jde dál, ale nevím, zda bodovací systém je přínosem, ale budiž. Komise F1 na svém zasedání schválila bodovací systém do 10.místa dle uvedené tabulky, který vnese zásadní změnu do historických tabulek i do mistrovství jako takového. Údajným důvodem pro změnu bodování formule 1 je větší počet týmů a pilotů a zároveň i větší počet GP.

1.místo 25 bodů
2.místo 20 bodů
3.místo 15 bodů
4.místo 10 bodů
5.místo 8 bodů
6.místo 6 bodů
7.místo 5 bodů
8.místo 3 body
9.místo 2 body
10.místo 1 bod

Sezóna přitáhne mnohem více diváků , díky vstupu M.Schumachera do mistrovství, ale nebude to mít hoch jednoduché, všichni po něm půjdou, všichni chtějí ukázat , že ho jsou schopni porazit, jenom aby se něco nestalo, máme zde několik horkých hlav. Alonso chce opět vyhrát. Massa by si to už po letech zasloužil, Button bude chtít obhájit titul s McLarenem, který chce titul pro sebe.

R.Brown tentokrát chytil na svoji udičku nejlepší a nevětší rybičku - M.Schumachera a já se domnívám, že současné spojení Brown – Schumacher –Mercedes GP je nejsilnější složkou v mistrovství světa a jde se po dalším titulu. Výhodou M.Schumachera je kondička, kterou jenom si vzpomeňme, dost trénoval při svém působení ve Ferarri, měl posilovnu skoro hned vedle pokoje v Maranellu, je plně svěží a závodí pro radost. Jeho motivace vítězit je dle mého soudu na ještě větším vrcholu, než byla kdy jindy a jeho neverbální komunikace všemu nasvědčuje. Stáj Mercedes GP bude několik závodů, odhaduji 2 – 3 spíše testovat a Michael bude vylepšovat technicky vůz, potom teprve začne skutečně závodit. Nasvědčují tomu i první tréninky. GP Bahrainu bude slabým odvarem toho, co se ještě bude dít v dalších závodech. Každopádně se máme nač těšit.



Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com