Sezonu na mosteckém autodromu ovlivněnou koronavirem zahájí Carbonia Cup Carbonia Cup, F1, Most, Autodrom, 2020 | Constructors F1

etina English Rusky

Sezonu na mosteckém autodromu ovlivněnou koronavirem zahájí Carbonia Cup Carbonia Cup, F1, Most, Autodrom, 2020 | Constructors F1 Constructors F1

Sezonu na mosteckém autodromu ovlivněnou koronavirem zahájí Carbonia Cup

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 5.6.20 | Aktuálně

Carbonia Cup 2020

Letošní sezonu na mosteckém autodromu zahájí ve čtvrtek 11. června závod Carbonia Cupu.

1

Mezinárodní klubový automobilový seriál tak vstupuje do jubilejního 10. ročníku, ačkoli původní kalendář sezony 2020 počítal s první závodem také v Mostě už 5. dubna. Kvůli vládním restriktivním opatřením proti šíření koronaviru a nemoci covid-19 jej ale organizátoři museli zrušit. Nejel se ani na začátek května plánovaný závod na Slovakia Ringu. Opatření se dotkla i samotného areálu autodromu, který byl až do konce dubna uzavřený.

I když omezení vláda postupně rozvolňuje, v současné době stanovený počet účastníků jedné akce ve venkovním sportovišti neumožňuje organizátorům Carbonia Cupu pozvat do areálu autodromu také fanoušky. Závod se tak bude muset obejít bez divácké kulisy. Ve startovní listině přitom figuruje bezmála 100 jezdců ze čtyř zemí, a to včetně pilotů zvučných jmen, kteří budou mít v seriálu premiéru. Účast v ostrém závodě chtějí využít k testování nové techniky a své předsezonní formy.

Ve třídě A upravených cestovních vozů má dvojité zastoupení tým Buggyra Zero Mileage Racing.

2

S vozem AMG Mercedes GT3 se představí šéfkonstruktér týmu Buggyra Racing, trojnásobný šampion Číny, dvojnásobný šampion Evropy a mistr Indie závodů okruhových tahačů David Vršecký. Teprve patnáctiletá dcera šéfa stáje Martina Koloce Yasmeen bude pilotovat vůz Renault Clio. Další dva jezdci reprezentují ve stejné třídě tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra, a to držitel čtyř titulů mistra České republiky Jiří Mičánek junior a zkušený Libor Dvořáček. Oba s identickými vozy Lamborghini Huracan EVO.

Pro všechny čtyři jezdce je podle týmu Buggyra Racing účast v Carbonia Cupu čistě o sbírání nových zkušeností a najetí co nejvíce závodních kol, a to bez jakýchkoliv ambicí s ohledem na konečný výsledek.

3

Do bojů rovněž ve skupině A se zapojí také okruhový speciál OCR (Škoda Octavia RS III) z autoparku mosteckého autodromu, krotit jej bude Daniel Tomek z  OC Race with Fastwrap. Další skupina jezdců si pilotování závodních octavií vyzkouší o polední přestávce. „Tuto možnost nabízíme každému nejen při příležitosti tohoto závodu, ale po celou sezonu. Méně odvážní pak mohou zvolit taxijízdu vozem OCR na sedadle spolujezdce,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek. Více informací zájemci najdou zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com