Shrnutí vrchařské sezóny 2023 Vrchy, FIA, Janík Motorsport, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Shrnutí vrchařské sezóny 2023 Vrchy, FIA, Janík Motorsport, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Shrnutí vrchařské sezóny 2023

Janík Motorsport | 10.11.23 | Aktuálně

Vrchy 2023 - Janík Motorsport

Tým ORLEN Janík Motorsport má za sebou další, v pořadí už osmadvacátou, sezónu v závodech do vrchu. A také rok 2023 budeme hodnotit jako úspěšný. Václav Janík se i přes neúčast na jednom podniku stal mistrem České republiky ve své třídě E2/SC/3000. V absolutním pořadí mistrovství ČR mu patří druhé místo.

1

Do osmadvacáté vrchařské sezóny zasáhlo pět vozů laděných do dobře známých červeno-bílých, případně červeno-modrých barev a tím pádem také pět závodníků. Dvě Normy M20 FC řídili Václav Janík a David Dědek, Lolu B02/50 Jiří Svoboda, Hyundai Elantru N TCR Jaromír Malý a KTM X-Bow GTX Karel Hubáček. Ten ale oproti původnímu plánu absolvoval pouze domácí podnik ECCE Homo.

Janík Motorsport

A proč nezačít roční souhrn právě „za garáží“, kde jsme jako tým zapsali prvotřídní úspěch. V rámci ECCE Homo se naši závodníci přihlásili nejen do Mistrovství ČR, ale dva z nich i do Mistrovství Evropy. A bylo z toho vítězství ve třídě pro Davida Dědka. Václav Janík dokončil závod Mistrovství Evropy jako pátý. V Mistrovství ČR si oba vyjeli stříbrné medaile stejně jako Jiří Svoboda. Karel Hubáček dojel ve své třídě v MČR šestý, Jaromír Malý pátý. 

Zbytek sezóny můžeme rozdělit do doby před ECCE Homo a po ECCE Homo. Před domácím podnikem jsme odjeli tři závodní víkendy. Sezónní otvírák hostil Masarykův okruh, na kterém jsme předtím tři dny testovali. Do prvního závodního víkendu tedy naši závodníci vstupovali skvěle rozjetí, což se projevilo i na výsledcích, které se jen blýskaly pódiovými umístěními. David Dědek dvakrát vyhrál svou třídu, Václav Janík a Jiří Svoboda dojeli dvakrát druzí a Jaromír Malý zapsal v sobotu bronz a v neděli ještě rozšířil týmovou sbírku stříbrných medailí.

Kompletní sbírku cenných kovů jsme si do týmových garáží přivezli i ze Zámeckého Vrchu. Václav Janík vylepšil svůj výsledek z Brna a z Náměště nad Oslavou si odvezl dvě vítězné trofeje ve třídě a absolutně skončil dvakrát druhý. David Dědek přidal dvě stříbrná umístění, která v absolutním pořadí znamenala desáté a sedmé místo. Dvě stříbra přivezl do týmové vitríny také Jiří Svoboda. Jaromír Malý dojel třetí a čtvrtý.

Ústecká 21 viděla další dominantní výkony Václava Janíka, který znovu dvakrát ovládl svou třídu a v celkovém hodnocení byl dvakrát druhý. Dařilo se i Davidu Dědkovi, který dojel třetí a první ve své třídě a v celkovém hodnocení dvanáctý a desátý. Jiří Svoboda přidal dva bronzy ve třídě. 

Poslední dva podniky sezóny hostilo Vrbno pod Pradědem a Lanškroun. Zatímco ze severu Moravy jsme si ještě přivezli dost pódiových umístění, završení sezóny se nám úplně podle představ nevydařilo. Ale popořádku. Václav Janík na Vrbenském vrchu suverénně ovládl svou třídu a celkově dojel dvakrát druhý, David Dědek přidal dvě druhá místa ve třídě a Jaromír Malý zapsal dvě čtvrtá.

2 

Celkový průběh sezóny si asi zasloužil trochu lepší zakončení. Albrechtický kopec v Lanškrouně k nám ale nebyl tak přívětivý. Úmorné vedro jen dokreslovalo kolorit posledního závodu sezóny, kdy jediný Václav Janík vystoupal oba dva dny na pódium. V sobotu zajel druhé místo a v neděli třetí. Nedělní výsledek mohl být ještě lepší nebýt závady na vozidle. David Dědek dojel dvakrát osmý a Jiří Svoboda sedmý a pátý.

Nehledě na nepříliš povedený závěr sezóny je její celkové hodnocení kladné. Václav Janík je mistrem ČR ve třídě E2/SC/3000 a vicemistrem ČR v absolutním pořadí. David Dědek je ve své třídě E2/SC/2000 klasifikován jako vicemistr a v celkovém hodnocení mu patří osmá příčka. Jiří Svoboda figuruje ve výsledcích MČR na třináctém místě celkově a ve třídě E2/SS/3000 na druhém.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem členům týmu a našim partnerům za další povedenou sezónu na českých vrších.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com