Skvělá série týmu „Bohemia Energy racing with Scuderia Praha“ nekončí Scuderia, Praha, závodní tým, Praha, 2019,Spa. | Constructors F1

etina English Rusky

Skvělá série týmu „Bohemia Energy racing with Scuderia Praha“ nekončí Scuderia, Praha, závodní tým, Praha, 2019,Spa. | Constructors F1 Constructors F1

Skvělá série týmu „Bohemia Energy racing with Scuderia Praha“ nekončí

Aleš Holan/foto Martin Straka a Petr Frýba | 24.4.19 | Aktuálně

Scuderia Praha, závodní tým 2019

České Ferrari 488 GT3 si v belgickém Spa dojelo nejen pro další vítězství, ale i pro již šesté umístění v řadě na pódiu v seriálu 24H Series!

11


Český tým přijel na okruh ve Spa-Francorchmaps obhajovat své vítězství z loňského roku. Počasí v oblasti belgických Arden bylo po celý závodní víkend nezvykle příznivé – jasná obloha, teploty dosahovaly až 25°C. Startovní pole vytrvalostního 12-hodinového závodu tentokrát čítalo celkem 44 vozů – z toho 27 v kategorii GT a 17 v kategorii cestovních vozů TCR.

Vůz i piloti českého týmu přijeli opět perfektně připraveni, což se projevilo již ve volných čtvrtečních trénincích, kdy se tým věnoval pouze naladění podvozku a tlaků v pneumatikách. V pátečním oficiálním volném tréninku dojelo české Ferrari 488 GT3 na šestém místě. Do následující 30-minutové kvalifikace GT vozů usedl do jeho kokpitu Matteo Malucelli, který dokázal již v její první polovině zajet výborný čas, který nakonec nebyl překonán žádným ze soupeřů a stačil na první letošní pole position týmu Bohemia Energy racing with Scuderia Praha!

4

Závod byl stejně jako v Mugellu rozdělen na dvě části. V pátek vyráželo startovní pole vedené Matteo Malucellim na trať přesně ve 14.05. Až do 14. kola si český tým s přehledem držel vedení, pak ale Matteo hlásil poškození pneumatiky. Po následné neplánované zastávce v boxech český tým propadl až na 23. místo. Úspěšná stíhací jízda přivedla po třech hodinách závodu české Ferrari 488 GT3 zpět ve vedení a to i díky tomu, že i další soupeři bojovali s četnými defekty pneumatik. Po necelých čtyřech hodinách byl jako vítěz první části závodu odmávnut Josef Král s náskokem necelého kola na Lamborghini Huracán rakouského týmu Grasser.

3

Do sobotní osmihodinové části závodu startoval s českým Ferrari 488 GT3 opět Matteo Malucelli. Český tým se na počátku držel ve vedení, v druhé hodině však došlo k poškození chladicí soustavy. Po další neplánované zastávce v boxech a doplnění chladicí kapaliny se české Ferrari 488 GT3 propadlo na třetí pozici. Naštěstí se poškození neukázalo pro průběh závodu jako závažné a tak se piloti Josef Král, Jiří Písařík mohli věnovat další stíhací jízdě. Na poslední dvě hodiny závodu usedl za volant opět Matteo Malucelli, který v tu dobu ztrácel na vedoucí Porsche 911 GT3 více než jedno a půl kola. I díky dobré taktice týmu v boxech se Matteo mohl soustředit na postupné stahování ztráty na prvního, který se ale po posledním tankování českého Ferrari GT3  20 minut před koncem závodu opět zvýšil na necelé kolo, a již to vypadalo, že se tentokrát tým Bohemia Energy racing with Scuderia Praha bude muset spokojit s druhým místem. Matteo se však nevzdával a neustále udržoval vysoké tempo. Samotný závěr závodu byl naprosto infarktový – vedoucí Porsche 911 GT3 rovněž zajelo do boxů k dotankování v době, kdy do konce závodu zbývalo asi sedm minut. Z tankovací zóny na konci starých boxů pak Porsche vyjíždělo v okamžiku, kdy se české Ferrari nacházelo těsně za zatáčkou La Source. Po nájezdu na rovinku Kemmel však Matteo nahlásil lakonicky do týmového rádia „jsem před ním“ a v boxu českého týmu explodovaly pozitivní emoce. V posledních dvou kolech Matteo ještě dokázal zvýšit náskok z 0,5 na konečných 7,8 vteřiny.

Vytrvalostní závody 24H Series tak viděly jeden z nejtěsnějších a nejdramatičtějších finišů ve své historii.

5

Josef Král shrnul své pocity z celého víkendu následovně: „Závod to byl opravdu náročný. Tentokrát nám oproti Mugellu nevycházelo při zpomalovacích fázích téměř nic a museli jsme tvrdě bojovat na trati až do konce. To se ale nakonec vyplatilo. Jak se říká, štěstí přeje připraveným. No, a protože jsme se nevzdali, jeli, co to dá po celou dobu i s malou vidinou šance na vítězství, tak jsme se nakonec dvě kole před cílem dostali do vedení a to byla ta nejlepší odměna. Auto schytalo pár tvrdých ran, ale věřím, že to kluci dají zpátky dohromady, abychom mohli v Brně předvést pořádnou jízdu při nadcházející 12ti hodinovce!“

 

Tým Bohemia Energy racing with Scuderia Praha pevně věří, že svou vysokou formu potvrdí i na nadcházejícím závodě, který se koná 23. - 25. května 2019 na Masarykově okruhu v Brně, kde čeští fanoušci budou moci znovu po 3 letech vidět špičkové vytrvalostní závody na vlastní oči.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com