Supersporty GT3 v Mostě stále zrychlují, napínavá podívaná vyvrcholí v neděli ADAC, GT, Masters, autodrom, Formule 1,jezdci, Most,2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Supersporty GT3 v Mostě stále zrychlují, napínavá podívaná vyvrcholí v neděli ADAC, GT, Masters, autodrom, Formule 1,jezdci, Most,2019 | Constructors F1 Constructors F1

Supersporty GT3 v Mostě stále zrychlují, napínavá podívaná vyvrcholí v neděli

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 18.5.19 | Aktuálně

ADAC GT Masters 2019

Jak se dalo očekávat, jezdci supersportovních vozů šampionátu ADAC GT Masters, který se jede o tomto víkendu na mosteckém okruhu, stále zrychlují.

1

Výrazně k tomu jistě přispěl nový asfaltový povrch, který dráhu pokrývá ze dvou třetin. Ve srovnání s loňskou tuzemskou premiérou ADAC GT Masters na autodromu v Mostě se ti nejlepší nyní zlepšili zhruba o vteřinu.

2

 

Výrazný progres pak časomíra zaznamenala při kvalifikaci do prvního sobotního závodu. Vyhrál ji Patric Niederhauser s Audi R8 LMS týmu HCB Rutronik Racing v čase 1:30,655, čímž vylepšil o 0,83 vteřiny čerstvý rekord ADAC GT Masters na této trati Svena Bartha s vozem Corvette C7 GT3-R z pátečního tréninku. Do prvního víkendového závodu, který proteplily vytoužené sluneční paprsky, tak Niederhauser vybojoval pole position.

3

Vydařenou kvalifikaci Niederhauser s týmovým kolegou Kelvinem van der Lindem proměnili v premiérové vítězství v této sezoně. Po druhém a čtvrtém místě z prvních dvou závodů v Oscherslebenu se tak profilují jako žhaví kandidáti na celkové vítězství v letošní sezoně. Druhou pozici si pohlídali Ital Mirko Bortolotti s Němcem Christianem Engelhartem na Lamborghini. O tom, že páteční skvělý čas nebyl náhodný, nenechal soupeře na pochybách ani Barth. S kopilotem Davidem Jahnem brali čtvrté místo. Cílem sice projeli na bronzové příčce, jury ale později tři jezdce penalizovala. Původní výsledky tak doznaly změn. 

4

Smůlu sobotního závodu v domácím prostředí z loňského roku neprolomil jediný český závodník ve startovním poli Filip Salaquarda na Audi R8 LMS stáje I. S. R. svého otce Igora. S týmovým kolegou Frankem Stipplerem se museli spokojit dvacátým místem, před korekcí výsledků na tom byli ještě o dvě příčky hůře. 22. Propadli se přitom z 11 příčky. Pořád ale lepší než v roce 2018, kdy Filip musel po kolizi hned v první zatáčce odstoupit. Naděje se tak upírá k nedělnímu závodu, česko-německá dvojice obhajuje páté místo.

11

Úplně zle si nevedl nováček šampionátu Fabian Vettel, bratr čtyřnásobného šampiona monopostů F1 Sebastiana. Se 16., respektive 14. místem může být spokojený. Dojet v polovině pelotonu výkonnostně vyrovnaných speciálů a k tomu v dravé konkurenci zkušených skvělých jezdců není vůbec špatný výsledek.

22

Stejně jako při loňské premiéře, ani letos se 31 silných dravých strojů, které na startovní rovince nabírají rychlost přes 200 kilometrů v hodině, do první zatáčky nevešlo. Na následnou skrumáž, při níž z vozů létaly plastové díly, doplatil dvojnásobný světový šampion vytrvalostních závodů a dvojnásobný pokořitel proslulé čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Timo Bernhard. Nezbylo, než své Porsche uvízlé v kačírku naštvaně opustit. Neméně napínavé a dramatické byly i sobotní souboje jezdců vložených sérií závodního víkendu, tedy ADAC TCR Germany, Porsche Carrera Cup Germany a Spezial Tourenwagen Trophy.

Závodní víkend v Mostě pokračuje nedělními závody. Vstupenky si fanoušci mohou zakoupit v místě konání závodu, tedy u vchodu na divácký svah autodromu, u vchodu do paddocku autodromu a v areálu rekreačního střediska Matylda. I v neděli bude otevřeno už od 07:00 hodin. 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com