Tajná řeč, těla , tentokrát Michael Schumacher.Zveřejněno v časopisu Motorsportmagazín M.Schumacer, F1, formule 1, grand prix, mistr světa | Constructors F1

etina English Rusky

Tajná řeč, těla , tentokrát Michael Schumacher.Zveřejněno v časopisu Motorsportmagazín M.Schumacer, F1, formule 1, grand prix, mistr světa | Constructors F1 Constructors F1

Tajná řeč, těla , tentokrát Michael Schumacher.Zveřejněno v časopisu Motorsportmagazín

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 1.8.13 | Tajná řeč těla pilotů F1 a dalších osob

Náš pohled tentokrát spočinul na sedminásobném mistru světa panu Michaelu Schumacherovi. Ano, jeho tajná řeč těla se vyvíjela, jako u všech ostatních, říká M.Sanytrák (www.constructorsf1.com), jako mladíček u Bennetonu se moc neprojevoval, ale pohyby rukou zůstaly až do doby jeho vrcholu.Všimněme si ukazováčků, ty měl vždy jakoby napnuté, jako by chtěl všem stále ukazovat, že je jedničkou.

Chtěl být stále vítězem??
Ovšem i když zrovna nevítězil, chtěl jím být, tím se lišil od všech ostatních, byl profesionálem ve všech coulech, tomu i odpovídalo držení těla v naprosté rovině, pohledy do očí a vždy rozjasněná tvář s úsměvem.  

Ta tvář ale usměvavá pokaždé nebyla. Ano, máte pravdu, když se zamýšlel , jeho pohled měl typickou tvář  hazardního hráče před zastřelením soupeře, asi tak bych tuto mimiku nazval.Soustředění před závodem, či pohled do tváře již po proběhlém závodě měl stejné znaky, kontrolu nad sebe samým a potom pózy pro novináře.  

Co jeho takzvané jedničky. Jedničky vítěze M.Schumachera byly pověstným znamením radosti jeho samého a každému dával na obdiv své úspěchy.  Jenom si vzpomeňte na poslední závod letošní sezony v Turecku, kde F.Massa, dřívější týmový kolega, vyhrál po třetí a hned vztyčoval 3 prsty k obdivu, majíc obrovskou radost. Takovou upřímnou radost měl vždy M.Schumacher. Vždy z kokpitu byly vidět vztyčené obě ruce s naznačením, jsem jednička.  

Změnil se jeho stav nyní, když už aktivně nezávodí. Stav se moc nezměnil. Kdyby mohl, šel by závodit ihned, jenom si všimněte jeho chování při některých GP ve stáji Ferrari, je přísný a přitom se směje, hrdě stále chodí vzpřímeně, to podporuje jeho stabilní sebevědomí. Teď to zkusil na motorkách a opět se projevila jeho hrdost , i když se v zatáčce položil.  

Chůze, na co byste chtěl upozornit. Všimněte si , jak se jeho chůze maloučko změnila, jeho krok byl vždy kolísavý až při vítězství  se stával pevným, jeho výskok na „bedně" byl vždy hodnocen jako projev obrovské radosti. Nyní se podívejte, že chodí maloučko stočen zprava do leva, zvláště se tento stav projevuje v chůzi, když cokoliv nese v ruce.  

Mimika tváře. Ta se změnila znatelně, dříve to byla tvář soustředěná na jasné vítězství a práci, nyní je tvář , která se projevuje radostí z úspěchů druhých, ale náhle po té se dostává do normálu, někdy až závistivého malého kluka, že on prostě nemůže.  

Profesionalita. Od M.Schumachera by se jednání s novináře měli všichni učit. Jeho jasné - manažerské schopnosti se projevili při několika velkých cenách. Jeho mimika tváře je v tuhle dobu nesmírně důležitá. Vidíte zamyšlení a můžete si i přečíst následné reakce, ale pozor, člověka musíte skutečně studovat, resp. studovat  řeč těla.  

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com