Tisková informace - Automotodrom Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Automotodrom Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Automotodrom Brno

Miroslav Sanytrák | 9.8.08 | Aktuality

Cardion ab Grand Prix České republiky se sedmi českými účastníky

Brno – Při brněnském podniku Mistrovství světa silničních motocyklů se na start postaví hned sedm českých jezdců. Ve třídě do 250ccm se domácímu publiku představí stálí účastníci seriálu Karel Abraham a Lukáš Pešek, v nejslabší kubatuře pojedou čtyři čeští jezdci na divokou kartu a v Red Bull Rookies Cupu bude české barvy hájit Jakub Kornfeil.

Již příští pátek 15.srpna vypuknou na brněnském Automotodromu boje o mistrovské body v kubaturách 125ccm, 250ccm a MotoGP. Víkendový program doplní dva závody Red Bull Rookies Cupu vypsané pro mladé nadějné jezdce na totožných motocyklech KTM. Motoristickému vrcholu sezóny bude předcházet autogramiáda brněnského jezdce Karla Abrahama, návštěva jezdců v Dětské nemocnici Brno či nahlédnutí do boxů jednotlivých týmů. Vstupenky na podnik Cardion ab Grand Prix České republiky jsou v prodeji na pokladnách okruhu, v síti Ticketstream i v centru města Brna.

Ve třídě do 125ccm se o pozornost českého publika utkají kromě světových hvězd jako Gabor Talmacsi, Simone Corsi či Mike di Meglio i čtyři domácí jezdci. Divokou kartu pro brněnský podnik obdrželi jezdci Michal Prášek, Lukáš Šembera, Karel Pešek a patnáctiletá Andrea Toušková.

Ve čtvrtlitrech se bude česká pozornost soustředit na stálé účastníky mistrovství světa, Karla Abrahama a Lukáše Peška. Abraham je v současné době na patnáctém místě průběžného pořadí, jeho nejlepším výsledkem jsou zatím dvě sedmá místa v Kataru a v italském Mugellu. Pešek je průběžně na sedmnáctém místě, nejvíce bodů zatím posbíral za tři desátá místa.

Královská kubatura MotoGP nabídne souboje mistrů světa Caseyho Stonera a Valentina Rossiho, které na předních příčkách šampionátu dělí pouhých pětadvacet bodů. Svůj díl světových bodů si z Brna budou ale jistě chtít odvézt i Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Loris Capirossi či Nicky Hayden.

Tři závody světového šampionátu doplní ještě dva závody Red Bull Rookies Cupu vypsaného pro mladé jezdce, kteří se utkají na totožných motocyklech KTM RC 125ccm. Českým zástupcem v tomto šampionátu je Jakub Kornfeil. V celkovém pořadí se zatím Kornfeil pohybuje na desáté příčce se 47 body.

Novinky 2008
Novinkou letošní Grand Prix je otevření boxové uličky, tzv. Pit Lane, veřejnosti. Ve čtvrtek 14.srpna 2008, tedy den před zahájením tréninků na brněnský podnik Mistrovství světa silničních motocyklů, mohou zájemci v době od 14:00 do 16:00 hodin nahlédnout do boxů jednotlivých závodních týmů. Vstupenky na Pit Lane jsou v prodeji na pokladnách v areálu Automotodromu Brno. Výtěžek z prodeje těchto vstupenek bude věnován nadaci Riders for Health, která pomáhá zlepšovat kvalitu zdravotnické péče v Africe.

Další novinkou jsou úpravy sedadlové tribuny T6 u vjezdu na Stadion. Tato tribuna bude v letošním roce vyšší a strmější. Výškový rozdíl mezi jednotlivými řadami bude 30cm a první řada bude ve výšce 215cm, oproti 120cm v loňské sezóně. Tribuna T6 bude také vybavena samostatnou velkoplošnou obrazovkou, čímž bude zajištěna dobrá viditelnost i z nižších řad tribuny. Obrazovka přibude rovněž mezi tribunami T1 a C.

Autogramiáda
Autogramiáda brněnského jezdce Karla Abrahama je připravena na pátek 8.srpna 2008 od 17:00 hodin v kavárně Fischer Café na Masarykově ulici v Brně.

Návštěva jezdců v Dětské nemocnici Brno
Jezdci Karel Abraham a Michal Prášek navštíví ve středu 13.srpna 2008 pacienty Dětské nemocnice Brno. V 10:30 hodin proběhne tisková konference s jezdci a zástupci nemocnice, od 11:00 hodin se budou jezdci věnovat nemocným dětem.

Vstupenky
Vstupenky na podnik Cardion ab Grand Prix České republiky jsou v prodeji na pokladnách Automotodromu Brno. Pokladny jsou otevřeny denně od 9:00 do 17:00 hodin, od čtvrtka 14.srpna pak budou pokladny otevřeny od 8:00 do 22:00 hodin.

Vstupenky jsou do středy 13.srpna rovněž v prodeji v síti Ticketstream (www.ticketstream.cz) a na vybraných místech ve městě Brně:
Indies – Poštovská 2
AKompas – Štefánikova 51
CK Čedok – Nádražní 10/654 nebo nákupní centrum Olympia Brno

FIRO TOUR – Kobližná 17
ALKA-TOUR – Masarykova 31
Brněnské kulturní centrum – Běhounská 17
KULT – Rybkova 1
CD KUDRNA – Nádražní 1
AUTOTURIST – Divadelní 3
Knihy Kanzelsberger – obchodní centrum Futurum, Vídeňská 100
STUDENT AGENCY – Dům pánů z Lipé, Náměstí Svobody 17
Turistické informační centrum města Brna – Mečová 5

V prodeji jsou stále i speciální vstupenky VIP T1 a VIP GOLF platné v sobotu a v neděli. Obě tyto vstupenky zahrnují vstup do VIP stanu, občerstvení, výhled na dráhu a velkoplošnou obrazovku i volný vstup na všechny přírodní tribuny. Vstupenka VIP GOLF navíc zahrnuje parkovací kartu, VIP T1 zase umožňuje vstup na speciální sedadlovou tribunu vyhrazenou pro VIP hosty. VIP vstupenky lze zakoupit na adrese ticket@brno-circuit.com

Místa pro výměnu voucherů od společností Ticketsream, Ticketportal a Ticketpro budou rozdělena dle typů vstupenek: vouchery na tribuny A, B, C, D, E, F, G, T1, T2, T3, T4, T5 i T6 budou vyměňovány u hlavní pokladny Automotodromu Brno (u hlavní brány okruhu za tribunou T3) a vouchery na tribuny A, B, C, D, E, F, G budou vyměňovány na parkovišti u Žebětína.

Velkoplošné obrazovky

budou umístěny naproti tribunám A, C (2x), D (2x), F, G, T1, T2, T3, T4, T5 a T6.

Doprava
V sobotu a v neděli bude v provozu speciální autobusová linka 400 z Mendlova náměstí (v centru Brna) na okruh a zpět ZDARMA. Dále bude v provozu pravidelná autobusová linka 402 z Brna-Lískovce na okruh a zpět. Pro držitele vstupenek na sedadlové tribuny T2, T3, T5, a přírodní tribuny E, G je nejvýhodnější využít parkoviště naproti tribunám T3, T5 a T2.
Pro držitele vstupenek na tribuny A, B, C, D, E, F, G, T1, T4 a T6 je nejvýhodnější využít parkoviště u Žebětína nebo velkokapacitní parkoviště v Ostrovačicích. Z obou těchto parkovišť bude organizována kyvadlová autobusová doprava k okruhu ZDARMA.

Parkování
Parkoviště pro motocykly bude vyhrazeno naproti tribunám T2, T5 a T3.
Parkovné MOTO: 100Kč / den.
Parkoviště pro automobily budou vyhrazena v Žebětíně a v Ostrovačicích - odtud bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava autobusy. Dále bude pro automobily vyhrazeno parkoviště u sjezdu z dálnice D1 – Exit 182. Parkovné AUTO: 150Kč / den.
Držitelé průkazů ZTP/P si mohou na adrese dvorakova@brno-circuit.com objednat speciální kartu, která jim umožní parkování u tribun T1, C a D.

Čeští jezdci na divokou kartu

Andrea Toušková Datum narození: 26. září 1992
Místo narození: Děčín
Bydliště: Brno
Výška: 165cm
Váha: 48kg
Hobby: sport, hudba, četba
Oblíbený jezdec: Valentino Rossi
Motocykl: Honda 125 RS
Tým: Eurowag Junior Racing Team

Talentovaná mistryně Evropy a České republiky v minibike letos jezdí německý seriál IDM. Na brněnském Automotodromu se letos představila při Memoriálu Františka Šťastného, kde v závodě třídy 125ccm dojela na 10. místě, v klasifikaci Mistrovství České republiky jí patří 6. místo a v hodnocení juniorů je celkově čtvrtá.

Michal Prášek
Datum narození: 6. prosince 1988
Místo narození: Havlíčkův Brod
Bydliště: Havlíčkův Brod
Výška: 177cm
Váha: 68kg
Hobby: plavání, minibike, skútr
Oblíbený jezdec: Casey Stoner
První GP: 2006, Brno 125ccm
Tým: Roháč & Fejta Motoracing Team
Motocykl: Honda
Pneumatiky: Dunlop

Mistr České republiky třídy 125ccm z roku 2006 se na divokou kartu zúčastnil brněnské Grand Prix i loni, závod však nedokončil. Svůj nejlepší čas 2:10,491 zajel Michal na brněnském okruhu v roce 2006 rovněž na divokou kartu při Grand prix České republiky. Před dvěma lety dokončil závod třídy 125ccm na 32. pozici.

Lukáš Šembera
Datum narození: 16. října 1992
Místo narození: Brno
Bydliště: Brno
Výška: 167cm
Váha: 49kg
Hobby: kolo, supermotard
První GP: 2008, Brno 125ccm
Motocykl: Aprilia 125 RS
Tým: Matteoni Racing

Loňský účastník seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup letos jezdí za tým Matteoni Racing v Mistrovství Španělska (CEV), kde se pohybuje ve druhé desítce průběžného pořadí. Občas si odskočí i do Mezinárodního Mistrovství Německa, kde se blýskl skvělým 4. místem na okruhu Oschersleben. Loni v Brně Lukáš zakončil závod Red Bull Rookies Cupu na 12. místě. Při letošní Grand Prix v Brně bude poprvé ve své kariéře startovat na divokou kartu.

Karel Pešek
Datum narození: 2. srpna 1992
Místo narození: Praha
Bydliště: Praha
Výška: 169cm
Váha: 52kg
Hobby: fotbal
Oblíbený jezdec: bratr Lukáš, Valentino Rossi
První GP: 2006, Brno 125ccm
Tým: Pešek
Motocykl: Aprilia
Pneumatiky: Dunlop

Mladší bratr Lukáše Peška začal svoji závodní kariéru již v 10 letech na minibicích, odkud v roce 2005 přestoupil do silničních motocyklů. V současné době vede průběžné pořadí Mistrovství České republiky třídy 125ccm, v Mistrovství Německa stejné třídy je zatím na 10. místě. Při loňské Grand Prix v Brně startoval Karel rovněž na divokou kartu a závod 125ccm dokončil na 31. místě.

Red Bull Rookies Cup

Jakub Kornfeil
Datum narození: 8. dubna 1993 v Kyjově
Místo narození: Rohatec (poblíž Hodonína)
Výška: 162 cm
Váha: 50 kg
Přezdívka: Kubajz
Hobby: silniční závodní motocykly, kolo, plavání, lyžování
Výsledky 2008: Jerez 1. závod – 8. místo, 2. závod – 9. místo
Estoril – 19. místo
Le Mans – 9. místo
Mugello – 6. místo
Donington Park – 7. místo
Assen – 10. místo
Sachsenring – pro pád závod nedokončil

CARDION AB GRAND PRIX ČESKÉ REPUBLIKY Automotodrom Brno 15.- 17. srpna 2008 ČASOVÝ PLÁN
Čtvrtek 14. srpna 2008
14:00 - 16:00 Procházka v boxech pro „Riders for Health“ Pit Lane Walk

Pátek 15. srpna 2008
09:00 - 09:45 125ccm Volný trénink 1
10:00 - 11:00 MotoGP Volný trénink 1
11:15 - 12:15 250ccm Volný trénink 1
12:25 – 12:50 Red Bull MotoGP Rookies Cup Volný trénink
13:10 - 13:40 125ccm Kvalifikační trénink 1
13:55 - 14:55 MotoGP Volný trénink 2
15:10 - 15:55 250ccm Kvalifikační trénink 1
16:05 – 16:35 Red Bull MotoGP Rookies Cup Kvalifikační trénink 1
17:05 – 17:35 Red Bull MotoGP Rookies Cup Kvalifikační trénink 2

Sobota 16. srpna 2008
09:00 – 09:45 125ccm Volný trénink 2
10:00 – 11:00 MotoGP Volný trénink 3
11:15 – 12:15 250ccm Volný trénink 2
12:20 – 12:50 MotoGP2 (Ducati Two Seater)  
12:20 – 12:55 VIP Village Pit Lane Walk
13:10 - 13:40 125ccm Kvalifikační trénink 2
13:55 - 14:55 MotoGP Kvalifikační trénink
15:10 - 15:55 250ccm Kvalifikační trénink 2
16:20 Red Bull MotoGP Rookies Cup Závod 1 (13 kol)
17.00 – 17.30 MotoGP2 (Ducati Two Seater)  
17:30 – 18.00 Jízdy BMW  

Neděle 17. srpna 2008
08:40 - 09:00 125ccm Warm Up
09:10 - 09:30 250ccm Warm Up
09:40 - 10:05 MotoGP Warm Up
10:10 – 10:40 MotoGP2 (Ducati Two Sester)  
10:10 - 10:35 VIP Village Pit Lane Walk
11:00 125ccm Závod (19 kol)
12:15 250ccm Závod (20 kol)
14:00 MotoGP Závod (22 kol)
15:30 Red Bull MotoGP Rookies Cup Závod 2 (13 kol)

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com