Tisková informace - Red Bull č.6 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Red Bull č.6 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Red Bull č.6

Miroslav Sanytrák | 13.5.06 | Aktuality

Piloti formule 1 si v těchto dnech skutečně nemohou dovolit oddech. Sotva absolvovali VC Evropy na Nürburgringu, už míří na Pyrenejský poloostrov. Katalánský okruh v Montmeló u Barcelony, dějiště Velké ceny Španělska, se sice nemůže chlubit tak bohatou historií jako německá trať, atmosféra závodu však bude zejména díky horkokrevným fanouškům domácího favorita Alonsa (čeká se rekordní návštěva 330 tisíc lidí!) opět jedinečná. Okruh drtivá většina jezdců dokonale zná, neboť je často využíván k testování. Mimořádně důležité je na něm správné nastavení aerodynamiky vzhledem k charakteru dráhy s dlouhými rovinkami a rychlými zatáčkami. Poměrně hrubý asfaltový povrch je navíc nemilosrdný k pneumatikám.

Evropská velká cena týmům Red Bullu vůbec nevyšla. Pro Davida Coultharda z Red Bull Racingu a Vitantonia Liuzziho ze Scuderie Toro Rosso skončily veškeré naděje po vzájemné kolizi již v první zatáčce úvodního kola. Oba v tom ke všemu byli nevinně, protože původcem karambolu byl Ralf Schumacher, který Liuzziho zezadu postrčil. Do cíle nedojel ani Christian Klien (Red Bull Racing) pro závadu na převodech. Rakušan měl nehoráznou smůlu už v kvalifikaci, kdy musel přerušit své rychlé kolo kvůli chybné informaci, že byly vyvěšeny červené vlajky. V konečné klasifikaci Velké ceny Evropy se tak objevil pouze Scott Speed (Scuderia Toro Rosso), a to na 11. místě.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com