Tomáš Enge koučuje v Mostě jezdce svého týmu pro víkendový závod FIA CEZ Most, autodrom, F1, školy | Constructors F1

etina English Rusky

Tomáš Enge koučuje v Mostě jezdce svého týmu pro víkendový závod FIA CEZ Most, autodrom, F1, školy | Constructors F1 Constructors F1

Tomáš Enge koučuje v Mostě jezdce svého týmu pro víkendový závod FIA CEZ

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 15.6.17 | Aktuálně

Most 2017

Nejúspěšnější současný tuzemský závodní jezdec Tomáš Enge dorazil ve čtvrtek na okruh mosteckého autodromu, tentokrát v roli kouče.

 

Se závodní dráhou, kterou za svou kariéru velmi dobře zná, seznamuje německé jezdce Kurta Wagnera a Petera Alexandera Schmitze. Oba budou reprezentovat při víkendovém závodu automobilů a formulí zóny střední Evropy The Most FIA Central Europe Zone (CEZ) Challenge  s vozy Lamborghini Gallardo GT3 tým Reiter Engineering, kde Enge působí jako vývojový pracovník.

„Oba jezdci jsou už starší pánové a závody si chtějí užívat. Dosud převážně testovali, takže jsou natěšení na ostré souboje na dráze. Kromě detailního seznámení s tratí se jim snažím poradit, jak co nejvíce zrychlit. Je to ale obtížné, při volných jízdách je na okruhu mnoho civilních vozů, a musíme se proto krotit. V pátek už to bude lepší, dráha bude patřit jen závodním speciálům,“ upřesnil svou úlohu v Mostě Tomáš Enge.

I když Wagner i Schmitz měli v plánu absolvovat celý letošní ročník FIA CEZ, různé okolnosti jim v tom zabránili. „Kurt odjel závod na rakouském Red Bull Ringu sám, Peter měl zdravotní problémy. V Mostě si zazávodí spolu, což by měli zopakovat i v posledním klání letošní sezony v Brně. Jak říkám, nejde o body, ale o zábavu a prověření Lamborghini v plném závodním režimu,“ vysvětlil Enge.

Tomáš do Mostu přijel z Red Bull Ringu v rakouském Spielbergu.

Zdejší okruh hostil akademii Reiter Young Star, jíž je manažerem a hlavním koordinátorem. V letošním roce se také účastní jako jezdec seriálu GT Open s vozem Lamborghini Gallardo R-EX, v němž se střídá s britským kolegou Craigem Dolbym.

Na mostecký okruh se Tomáš Enge vrátí 10. srpna. Povede kurz sportovní jízdy Enge Academy Most, zaměřený na pokročilé řidiče, kteří se chtějí naučit se náročnější technice vedení vozu, a na majitele sportovních vozů. Přihlásit se do kurzu mohou ale i běžní řidiči, kteří si chtějí zdokonalit své řidičské schopnosti anebo se naučit lépe ovládat svůj vůz ve vyšším tempu,“ doplnil kouč. Více informací zájemci najdou zde.

Okruhové mistrovství zóny střední Evropy FIA CEZ má za sebou pět závodních víkendů. Letošní premiéru obstaral 22. a 23. dubna maďarský Hungaroring, o měsíc později pak hostil týmy Red Bull Ring. Následovaly závody na okruzích v Srbsku, Slovinsku, naposledy o víkendu 10. a 11. června se šampionát přesunul do polské Poznaně. Po mosteckém závodním víkendu, jehož časový harmonogram závodů a startovní listiny zájemci najdou zde, se seriál vrátí do České republiky ještě 9. a 10. září, kdy se pořadatelství ujme brněnský Masarykův okruh. Bude zároveň poslední zastávkou FIA CEZ letošní sezony.

FIA CEZ, která se jede jako republikové mistrovství plechových aut a formulí, zahrnuje divize D2, D4 do 2000 ccm, D4 nad 2000 ccm a D5 Endurance pro hodinový závod.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com