TOP10 A DALŠÍ BODY PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

TOP10 A DALŠÍ BODY PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

TOP10 A DALŠÍ BODY PRO FILIPA SALAČE

Jan Koudelka | 30.4.23 | Aktuality

Filip Salač 2023 - Moto2

Na španělském okruhu v Jerezu bylo dnes příjemněji než včera. Šestadvacet stupňů je pro jezdce i motocykly mnohem snesitelnější teplota. Filip Salač otevíral na startovním roštu pátou řadu a vydařený závod dokončil na devátém místě. Průběžně drží v kategorii Moto2 šestou pozici.

1

Jedenadvacetiletý jezdec týmu QJMOTOR GRESINI RACING startoval ze třinácté pozice, ale hned v prvním okruhu se posunul o sedm míst dopředu na šestou příčku. Ve druhém kole pak vyrovnal svůj kvalifikační čas a držel se Arbolina a Ogury. V další části závodu se začala přehřívat pneumatika a Filip ztrácel grip na předním kole. Nejdříve se před našeho jezdce dostal Aron Canet, v polovině závodu pak ještě Dixon, Arenas a Chantra.

„Do dnešního závodu jsem nastupoval s cílem umístit se do top desítky. Start mi vyšel skvěle, během prvního kola jsem předjel sedm jezdců. I když se nám podařilo nastavit Kalex lépe než na včerejší kvalifikaci, stejně se mi začala velmi rychle přehřívat přední pneumatika. Udělali jsme sice krok dopředu, ale nebylo to ani tak ideální. Každopádně jsem rád, že to dopadlo takhle, protože jsem věděl, že zajet v nejlepší desítce bude v Jerezu hodně těžké. Ve Španělsku ještě zůstáváme a v úterý budeme testovat spoustu nových věcí. Děkuji týmu za tvrdou práci, vyjeli jsme další důležité body a už se nemůžu dočkat na Le Mans, kde jsem se poprvé umístil na bedně,“ komentoval průběh závodu Filip Salač #12.

2

Vítězem čtvrtého závodu kategorie Moto2 se stal po skvělém výkonu Sam Lowes, druhý dojel Pedro Acosta a stupně vítězů doplnil Alonso Lopez. Seriál MotoGP pokračuje v polovině května Velkou cenou Francie.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com