Triumf Davida Vršeckého před bezmála stovkou tisíc diváků završil jubilejní Renault Trucks - Czech Truck Prix v Mostě F1, Formule 1, grand prix, okruhy, závody, motor, monopost, AMG | Constructors F1

etina English Rusky

Triumf Davida Vršeckého před bezmála stovkou tisíc diváků završil jubilejní Renault Trucks - Czech Truck Prix v Mostě F1, Formule 1, grand prix, okruhy, závody, motor, monopost, AMG | Constructors F1 Constructors F1

Triumf Davida Vršeckého před bezmála stovkou tisíc diváků završil jubilejní Renault Trucks - Czech Truck Prix v Mostě

Martin Straka / text i foto | 2.9.12 | FIA ETRC

Poslední automobilový víkend sezony na Autodromu Most – dvacátá Czech Truck Prix - se zařadil mezi nejpoutavější v historii okruhu. Ozdobil jej David Vršecký, pilot týmu Buggyra, který suverénně ovládl nedělní druhý závod tahačů z populárního mistrovství Evropy.

A to byl jen vrchol atraktivního víkendu, jenž přilákal návštěvu, jež překonala kulisu posledních deseti let - za pestrým programem si během víkendu našlo cestu 97 000 fanoušků!

V první dnešní jízdě tahačů byl z rekordních čtyř Čechů na startu nejlepší Adam Lacko ze stáje MKR Technology. Dojel pátý. Před Vršeckým, jehož čas měl ale přijít až v pozdním odpoledni. Poslední závod víkendu se jel za krásného počasí na sklonku léta a Vršecký čaroval. Do čela se dostal ve čtvrtém kole.

Jeho výbornou jízdu přerušily červené vlajky v dlaních traťových maršálů. Jeden z vozů zastavil v retardéru s rozbitým chlazením. Kapalina vytekla na závodní asfalt. Bylo zapotřebí trať vyčistit. Vršecký se do soupeřů opřel i napodruhé tak, že nikdo neměl šanci. Postupně zvyšoval náskok a v cíli byl dřív o několik „parníků".

Lacko skončil sedmý, Michal Matějovský dvanáctý, Frankie Vojtíšek o dvě místa za ním. V průběžném pořadí klesl Lacko ze třetího místa na čtvrté, když jej přeskočil jeho stájový kolega Markus Oestreich. Vršecký je pátý. Do konce sezony zbývají tři víkendy, je jasné, že český tandem se popere o celkovou třetí příčku.

Stejně jako včera i dnes byl v Mostě k vidění kvalitní doprovodný závodní program. Vedle šampionátu formule Renault NEC 2.0 se představil také Renault Clio Cup Bohemia. V něm je nejlepší z Čechů mělnický Tomáš Pekař. Potvrdil to také na severu Čech. V první jízdě vybojoval bronz, ve druhé byl pátý. Ve dvoulitrových formulích měla smůlu Gabriela Jílková, která se blýskla sobotním jedenáctým místem v kvalifikaci. Dnes nedojela ani v jednom ze dvou závodů.

Diváci se bavili nejen při sportovních soubojích. Dech se jim tajil při letecké akrobacii, driftingu, stejně jako u premiéry francouzského kaskadéra Patricka Bournyho. Jeho speciální tahač jezdil po zadních kolech. Současně kličkoval mezi slečnami a přitom ze dvou obřích trysek na zádi šlehaly mocné plameny.

Štítky

 


Magazin

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com