Trucky, NASCAR & Formule: víkend nabitý motorsportem na autodromu v Mostě! Autodrom , Most, f1, formule, NAscar, Trucky, | Constructors F1

etina English Rusky

Trucky, NASCAR & Formule: víkend nabitý motorsportem na autodromu v Mostě! Autodrom , Most, f1, formule, NAscar, Trucky, | Constructors F1 Constructors F1

Trucky, NASCAR & Formule: víkend nabitý motorsportem na autodromu v Mostě!

Radek Laube/ Autodrom Most | 9.7.21 | Aktuality

Autodrom Most 2021 - Trucky, NASCAR , Formule

Již na tento víkend 27. – 29. srpna připravil mostecký autodrom pro fanoušky motorsportu opravdu mimořádnou porci okruhového závodění. Vedle mistrovství Evropy závodních tahačů to bude i evropská série NASCAR a MAXX Formula.

1 

Czech Truck Prix a OMV MaxxMotion NASCAR Show svedly do jednoho víkendu známé okolnosti, které neumožnily pořádání NASCAR ani v jednom z dřívějších termínů. Poslední prázdninový víkend tak zažije mostecký autodrom opravdu velkolepou podívanou, kterou obohatí ještě neopakovatelný zvuk velkoobjemových formulí z nedávné historie. 

Závodní víkend začne pátečními tréninky a na sobotu i neděli jsou pak připraveny vždy dva závody trucků a dva závody NASCAR (NWES 2 a NWES PRO). MAXX Formula zajede v sobotu i v neděli po jednom závodě.

Každý z plánovaných podniků slibuje mimořádně napínavou podívanou. Na start Czech Truck Prix se postaví 17 tahačů. Tři speciály domácí Buggyry v čele s Adamem Lackem samozřejmě nebudou chybět.

Ještě o něco dramatičtější souboje potom pravděpodobně nabídne téměř třicítka vozů NASCAR. Časté kontakty i dramatické zvraty jsou magnetem pro diváky a díky identickým vozům s výkonem 400 koní jsou i zárukou ryzího závodění. Vedle hlavní hvězdy, kterou bude mistr světa F1 a vítěz Indianapolis 500 Jacques Villeneuve, se v Mostě s číslem 7 představí i český Martin Doubek.

2

MAXX Formula míří do Mostu po své poslední zastávce z nizozemského Assenu. Půjde o jednu z mála příležitostí vidět u nás v akci monoposty různých kategorií formulí včetně starších F1, SuperLeague Formule, GP2 a dalších. S monopostem GP2 Dallara se na start postaví i Češka Veronika Jaksch.

 

Další dobrou zprávou je, že po časech, kdy to epidemiologická situace nedovolovala, budou návštěvníci opět moci i do paddocku a užijí si tak atmosféru se vším všudy.

Připraven je i doprovodný program, jehož součástí bude tradiční TruckFest, který vyvrcholí v sobotu večer spanilou jízdou po mosteckém okruhu.

Ještě do čtvrtka 26. 8. mohou fanoušci zakoupit vstupenky v předprodeji za zvýhodněnou cenu. Pokud se však někdo rozhodne dorazit až během víkendu, vstupenky budou k dostání i na místě.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com