Trůn je volný! Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1

etina English Rusky

Trůn je volný! Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1 Constructors F1

Trůn je volný!

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 1.7.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart

Adam Kout má na sklonku tohoto týdne před sebou další díl letošního evropského šampionátu v kategorii Superkart. Tentokrát ho čeká cesta na okruh Bugatti ve francouzském Le Mans.

Původně to měla být pouť do jámy lvové, na domácí půdu obhájce titulu Emmanuela Vinualese. Všechno je ale jinak. „Vinuales nepojede," sdělil překvapivou informaci šéf Koutova týmu MS Kart Milan Šimák. „Není spokojen s výkonem své káry, objeví se, snad, až při závěrečném podniku v Assenu."

Co to znamená? Na základě výsledků z předchozího klání v Doningtonu je zřejmé, že Adamovi zbyl jediný nebezpečný konkurent - Němec Peter Elkmann, který se letos potkal s výbornou formou. Není proto divu, že v sídle MS Kartu v Prachaticích mají hodně napilno s přípravou Koutova stroje. „Makám jako blázen, kdo má ruce, mně pomáhá," zhodnotil aktuální situaci Milan Šimák. „O víkendu jsme snižovali sedačku. Jednak se tím omezí aerodynamický odpor, jednak se vylepší poloha těžiště," dodal Adam Kout. Největší kus práce se však odvedl na brzdové soustavě. Přepracovaný systém jejího chlazení by měl zabránit opakování situace, kdy se zadní kotouč přehříval. Změn, hlavně s cílem snížení hmotnosti, doznalo také křídlo.

K Le Mans váží Kouta krásné vzpomínky. Závodil tu již s formulemi, v superkartech pak zde zaznamenal své premiérové vítězství v ME. „Trať mně vyhovuje, nebojím se ani tropů, které by měly panovat. Budu dodržovat pitný režim a za jízdy se docela ochladím. Připravit na vedro musíme ale motokáru, proto jsme zvětšili chladič," uvedl.

Průběžné pořadí ME:
1. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM) 45, Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA) 45, 3. Henrik Lilja (DK, PVP/PVP) 23, 4. Gavin Bennett (GB, Anderson/DEA) 20, 5. Marcel Maasmann (NL, Anderson/FPE) 20...

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com