ÚVODNÍ DEN V JAPONSKU PŘINESL FILIPU SALAČOVI SEDMÉ MÍSTO Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

ÚVODNÍ DEN V JAPONSKU PŘINESL FILIPU SALAČOVI SEDMÉ MÍSTO Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

ÚVODNÍ DEN V JAPONSKU PŘINESL FILIPU SALAČOVI SEDMÉ MÍSTO

Jan Koudelka | 29.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Další asijskou zastávkou seriálu MotoGP je Velká cena Japonska na okruhu Mobility Resort Motegi. Čtrnáctý podnik sezóny dnes zahájily úvodní volné tréninky, které hodně napověděly o rozložení sil na populárním japonském okruhu. Motegi patří mezi oblíbené tratě Filipa Salače, který zajel v prvním tréninku třetí nejrychlejší čas a po druhém se v kombinovaném měření drží na sedmé postupové příčce.

1

V Japonsku dnes panuje příjemné počasí, ale předpověď na zítra už tak dobrá není. Pokud bude mokro, je o přímém postupu do druhé části kvalifikace víceméně rozhodnuto. V dopolední úvodní části zajel český zástupce týmu QJ MOTOR GRESINI RACING 4,8 kilometrů dlouhý okruh v čase 1:50.925 a před něho se dostal pouze Chantra s Acostou. Ve druhém tréninku se Filip ještě zrychlil, ale kolo mu bylo smazáno za porušení traťových limitů. Sedmé místo v kombinovaném měření předurčuje našeho jezdce do přímého postupu do Q2.

Filip Salač

„Úvodní den v Japonsku jsem si užil. V prvním tréninku jsem byl schopný zajíždět v top pět, ke konci se mi povedlo třetí nejrychlejší kolo, ale i tak jsem věděl, že bych to mohl dát i rychleji. Ve druhé jízdě jsem měl trochu problém se zadním gripem, protože bylo opět velké horko. Podařilo se nám upravit nastavení a tenhle problém eliminovat, i když ne na sto procent. Na nových pneumatikách jsem o desetinu zrychlil, ale čas mně byl smazán za přejetí traťového limitu. V dalším kole jsem měl lehký pád v osmé zatáčce a už jsem nezrychlil. Vypadá to, že bude pršet, takže bychom měli být v pohodě v Q2. Uvidíme zítra,“ popisuje pátek v Japonsku Filip Salač #12.

2

Po dnešních dvou volných trénincích se na první místo v kombinovaném měření prosadil Somkiat Chantra, druhý skončil Aron Canet a třetí Sam Lowes.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com