ÚVODNÍ TRÉNINKY V PORTIMAU ZAJEL FILIP SALAČ SKVĚLE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

ÚVODNÍ TRÉNINKY V PORTIMAU ZAJEL FILIP SALAČ SKVĚLE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

ÚVODNÍ TRÉNINKY V PORTIMAU ZAJEL FILIP SALAČ SKVĚLE

Jan Koudelka | 24.3.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač-Moto2- 2023

Vynikající start do letošní sezóny Moto2 zaznamenal tým QJMOTOR GRESINI RACING a zasloužil se o to především Filip Salač. Mladoboleslavský jezdec zajel v součtu dvou dnešních tréninků skvělý třetí čas, když se před něho dostal jen Acosta a Dixon. Filip se tak drží ve skupině jezdců s nárokem na přímý postup do Q2, ale definitivně rozhodne až zítřejší třetí trénink.

Úvodní volný trénink ovlivnilo počasí a náš jezdec zajel desátý čas těsně před svým týmovým kolegou. Hned v začátku druhého tréninku dokázal Filip zúročit zkušenosti z předsezónního testování a vybojoval třetí nejrychlejší čas. Hned v začátku letošní sezóny se opět potvrdila obrovská konkurence a vyrovnanost v kategorii Moto2.  Do jedné vteřiny se vešlo celkem 14 jezdců.

2

"První pátek sezóny dopadl nad moje očekávání. V průběhu předsezónních testů jsme tvrdě pracovali, a to se nám vyplatilo, což dnešní výsledek jasně ukázal. Každopádně byl to zatím jen trénink, teď se musíme soustředit na další dny. Nejdůležitější bude pochopitelně nedělní závod, ale už teď jsem rád, že dokážeme stále zlepšovat to, co nám v loňském roce chybělo. Myslím tím zajíždění stabilně rychlých kol bez toho, abych se za někým vyvážel. V loňské sezóně jsem byl nováček a chyběly mi zkušenosti, například hledání brzdných bodů. Teď už to mnohem více chápu. Navíc tým odvádí skvělou práci, zkoušíme hodně věcí. Zítra musíme motorku nastavit na použitých pneumatikách. Na nových funguje skvěle, ale po pár kolech se zhoršuje grip zadního kola, a to musíme vyřešit. Jsem spokojený, ale zůstávám nohama na zemi a těším se na první letošní kvalifikaci. Díky všem za podporu,“ řekl krátce po tréninku Filip Salač #12.

Letošní první velká cena MotoGP v Portimau pokračuje zítra třetím volným tréninkem Moto2 a potom už přijdou na řadu kvalifikační jízdy.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com