V anketě Zlatý volant za rok 2020 budou oceněny čtyři osobnosti české a mezinárodní scény Zlatý volant, Orlen, 2020, Benzina, Unipetrol, Most, Pozitif, | Constructors F1

etina English Rusky

V anketě Zlatý volant za rok 2020 budou oceněny čtyři osobnosti české a mezinárodní scény Zlatý volant, Orlen, 2020, Benzina, Unipetrol, Most, Pozitif, | Constructors F1 Constructors F1

V anketě Zlatý volant za rok 2020 budou oceněny čtyři osobnosti české a mezinárodní scény

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 13.1.21 | Zlatá,ý,é, řídítka,volant, oko

Zlatý volant 2020

Prestižní anketu Zlatý volant 2020 ovlivnila epidemie koronaviru a nemoci covid-19, její 44. ročník se tak neuskuteční v původní podobě ani rozsahu.

1

Vládní protiepidemická opatření totiž neumožnila uspořádání téměř žádných podniků v kompletní podobě, sportovci tak neměli srovnatelné podmínky. Pořadatelé přesto nechtějí připravit fanoušky o tradiční vyhlášení ankety, to se uskuteční i díky podpoře nového partnera sítě čerpacích stanic Benzina ORLEN, patřící do skupiny ORLEN Unipetrol.

Vzhledem k protiepidemickým opatřením organizátoři tentokrát předají jen čtyři ocenění.„Půjde o ceny za celoživotní přínos světovému motoristickému sportu a ceny pro nejlepší české závodní jezdce Zlatý volant a Zlatá řídítka,“ upřesnila Jana Svobodová, výkonná ředitelka pořádající marketingové agentury POZITIF.

Jedním z oceněných za celoživotní přínos motoristickému sportu bude in memoriam vynikající jezdec Břetislav Enge.

Do závodnického nebe odešel loni v září. „Vedle tuzemské jezdecké legendy, kterou Břetislav Enge bezesporu je, převezme ocenění i osobnost světového motoristického sportu. Její jméno zatím neprozradíme. Fanoušci se jej dozvědí během online tiskové konference ve  středu 26. ledna, během které také zveřejníme podrobné informace a podmínky on-line hlasování o nejlepšího tuzemského jezdce uplynulé sezony. Hlasování, do kterého se budou moci zapojit odborní novináři i veřejnost, spustíme den poté a potrvá do 9. února,“ uvedla Svobodová.

Letošní ročník je možné uspořádat i díky podpoře nového partnera. Hlavním partnerem ankety Zlatý volant je síť čerpacích stanic Benzina ORLEN. „Generální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol Tomasz Wiatrak se společně s prezidentem Autoklubu České republiky Janem Šťovíčkem a předsedou představenstva společnosti AUTODROM MOST a majitelem agentury POZITIF Josefem Zajíčkem ujme předání cen,“ doplnila Svobodová.

„Jsme jedničkou na trhu v oblasti pohonných hmot a motorových olejů, a proto jsme v podpoře motorsportu dlouhodobě aktivní. Právě motorsport je pro nás totiž ideální cestou, jak komunikovat s našimi zákazníky. V poslední době navíc rozšiřujeme naši podporu také do mezinárodní oblasti. Podporujeme jezdce na prestižní dakarské rallye, v německém seriálu DTM a přes naši mateřskou skupinu ORLEN jsme aktivní také ve Formuli 1. V této souvislosti mě těší, že jsme se stali také partnerem tradiční ankety Zlatý volant a budeme tak moci ocenit nejlepšího českého závodníka za loňský rok a zároveň významné osobnosti, které svými dlouhodobě skvělými výkony přispěly k popularizaci a rozvoji motorsportu a staly se tak inspirací pro mladou generaci,“ uvedl Tomasz Wiatrak, generální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol. 

Vyhlášení výsledků online hlasování ankety Zlatý volant o nejlepšího českého závodního jezdce za rok 2020 s předáním ocenění se uskuteční ve čtvrtek 18. února, formu organizátoři upřesnění podle aktuální epidemické situace a platných vládních opatření.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com