V Mostě se radoval Bautista, König zajel v superbikách svůj zatím nejlepší závod Superbike, Autodrom, Most, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

V Mostě se radoval Bautista, König zajel v superbikách svůj zatím nejlepší závod Superbike, Autodrom, Most, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

V Mostě se radoval Bautista, König zajel v superbikách svůj zatím nejlepší závod

Radek Laube/Autodrom Most | 30.7.22 | Aktuality

Autodrom Most 2022

„Není k čemu,“ odpovídal na gratulace Oliver König, který v sobotním závodě v Mostě skončil na šestnáctém místě, což je jeho dosavadní nejlepší umístění v nejvyšší kategorii WorldSBK. Šanci na lepší a hlavně bodované umístění mu překazil nevydařený start, po kterém už bylo těžké dohnat ztrátu. Königovo rozladění, tak plynulo hlavně z vědomí, že mohl dojet ještě lépe. O to větší motivaci má však na nedělní závod, který odstartuje zítra ve 14 hodin. 

Jinak ale sobotní závod přinesl fanouškům nejrychlejších sériových motorek dramatickou podívanou, o kterou se postarala velmi vyrovnaná čtyřka Razgatlıoğlu, Bautista, Rea a Redding. Reddingovi, od kterého v minulém roce mostecký autodrom nejprve schytal několik výtek kvůli únikovým zónám, technická trať sedí. Letos bylo jeho zatím nejlepší umístění třetí místo v superpole race v Donnigtonu. V sobotním závodě se postupně propracoval na druhé místo a chvílemi se dotahoval i na vedoucího Španěla Bautistu na Ducati. Do pořadí ale zasáhl Toprak Razgatlıoğlu, který po dramatickém souboji bral nakonec druhé místo a Redding skončil třetí. Vítěz Alváro Bautista se radoval z prvního místa o to víc, že svému týmu přinesl dohromady 1000. podium pro Ducati. 

Přestože předpověď slibovala občasný déšť, nakonec se v Mostě jezdilo většinou na suchu a padl i traťový rekord. O jeho překonání se postaral loňský šampion Toprak Razgatlıoğlu na Yamaze. S časem 1:31,936 min posunul loňský rekord, který zajel Jonathan Rea (1:31,996 min). 

Z českých jezdců série WorldSBK měl největší šanci na úspěch Petr Svoboda startující ve třídě SSP300. V kvalifikaci byl na sedmém místě, ale v závodě spadl v druhém kole a dokončil na celkovém 24. místě. O příčku před ním byl další Čech Filip Feigl, který startoval na divokou kartu.

Ve třídě supersport je stálým českým účastníkem Ondřej Vostatek. Před závodem si pochvaloval celkové zrychlení, které přinesl nový mostecký asfalt. To se projevilo i na výsledném velmi pěkném 11. místě, čímž se stal nejúspěšnějším českým zástupcem v sobotní části severočeského závodního víkendu.

Výhled na neděli slibuje stabilní slunečné počasí a to se bude jistě líbit nejen divákům, ale i jezdcům. Největší souboje lze očekávat mezi vyrovnanými superbiky. Šanci na podium má, jak vedoucí Španěl Bautista na Ducati, tak Jonathan Rea na Kawasaki, Toprak Razgatlıoğlu na Yamaze i Scott Redding na BMW. Půjde tedy nejen o souboj jezdců, ale i značek. 

Nedělní program začíná hned v 9 hodin WarmUpem třídy WorldSBK. V 11 hodin se jede WorldSBK superpole race a hlavní závod startuje ve 14 hodin. Diváci se ale mohou těšit i na množství závodů nižších tříd a doplňkových sérií jako je Northern Talent Cup nebo doprovodný program, v kterém opět vystoupí stunt rider Martin Krátký. Samozřejmostí je Paddock show, volný vstup do paddocku a další atrakce pro fanoušky, kteří jsou v této sérii doslova součástí děje. Vstupenky jsou k dostání online, nebo i přímo na pokladnách autodromu. 

 

Neděle 31. července 2022

09:00-09:15 > WorldSBK - WUP

09:25-09:40 > WorldSSP - WUP

09:50-10:05 > WorldSSP300 - WUP

11:00 > WorldSBK - závod SP

12:30 > WorldSSP - 2. závod

14:00 > WorldSBK - 2. závod

15:15 > WorldSSP300 - 2. závod

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com