Ve znamení stříbra. Jezdci ORLEN Janík Motorsport úspěšně bojovali na Lausitzringu ESET, Aktuálně, Janík, Motorsport, F1, | Constructors F1

etina English Rusky

Ve znamení stříbra. Jezdci ORLEN Janík Motorsport úspěšně bojovali na Lausitzringu ESET, Aktuálně, Janík, Motorsport, F1, | Constructors F1 Constructors F1

Ve znamení stříbra. Jezdci ORLEN Janík Motorsport úspěšně bojovali na Lausitzringu

Janík Motorsport | 1.7.24 | Aktuálně

Eset 2024

ESET Cup pro vozy kategorie GT pokračoval v pátek a sobotu na německém Lausitzringu. Nemohlo zde chybět ani KTM X-BOW GTX v barvách týmu ORLEN Janík Motorsport. Ve vytrvalostním závodě si posádka Václav Janík - Petr Koukola vyjela výborné druhé místo ve třídě a šesté absolutně. Petr Koukal se nenechal zahanbit ani v sobotu, když také ve dvojici sprintů vyjel dvě druhá místa ve své kategorii.

1

„Automobilové závody jsou plné výzev. Zatímco v závodech do vrchu nás v poslední době trápil déšť, teď na Lausitzringu to bylo úmorné vedro. Auto dostalo pořádně zabrat, ale o to víc nás těší vybojované výsledky a získané poháry,“ řekl šéf týmu Václav Janík. Pátek patřil hodinovému vytrvalostnímu závodu. V kvalifikaci si dvojice Václav Janík - Petr Koukola vyjela třetí místo ve třídě GTX.

2

Petr Koukola sice na startu nepostavil svoje KTM do správné pozice, za což následoval desetisekundový trest, a navíc se v prvním kole mírně propadl. Přesto nakonec po řadě krásných soubojů na trati putoval do boxů ORLEN Janík Motorsport první pohár. V cíli totiž jeho pár mohlo těšit druhé místo ve třídě a šesté celkově. „Úvod nám úplně nevyšel, ale pak jsme chytili závodní rytmus a s výsledkem můžeme být spokojení,“ komentoval Václav Janík.

3

Sobota patřila dvojici sprintů ESET Cupu, v nichž bojoval o body Petr Koukola. Do první jízdy sice startoval až z šesté řady, ale jezdec ORLEN Janík Motorsport projevil obrovskou bojovnost. Téměř v každém okruhu předjel někoho ze soupeřů, až z toho bylo druhé místo mezi piloty GTX a osmé celkově. Druhá kvalifikace vyšla Petrovi lépe. Do závodu číslo dvě vyrazil ze třetí řady. Ani sobotní odpoledne se neobešlo bez dramatických soubojů. Koukola znovu prokázal rychlost KTM a cílem projel jako sedmý celkově. Navíc mohl o víkendu už potřetí slavit stříbro ve třídě GTX.

4

„Starty byly tady na Lausitzu náročné. Ale jsem rád, že jsem na trati dokázal bojovat se soupeři a řadu z nich předjet. Získal jsem další cenné zkušenosti a už se těším na další závodní víkend,“ řekl Petr Koukola. ESET Cup pokračuje 3. a 4. srpna v Mostě.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com