Velká Chuchle nabídne divákům Středoevropské rally dokonalý přehled Rallye, FIA World Rally Championship. | Constructors F1

etina English Rusky

Velká Chuchle nabídne divákům Středoevropské rally dokonalý přehled Rallye, FIA World Rally Championship. | Constructors F1 Constructors F1

Velká Chuchle nabídne divákům Středoevropské rally dokonalý přehled

Jan Koudelka | 12.9.23 | Aktuálně

Středoevropské rally 2023

Superspeciální rychlostní zkouška na atraktivním místě ve Velké Chuchli odstartuje 26. října Středoevropskou rally. Na dnešní tiskové konferenci, která proběhla přímo v areálu dostihového závodiště, byly odhaleny podrobnější informace nejen o této divácké lahůdce, ale také o tratích dalších rychlostních zkoušek předposledního dějství letošního ročníku FIA World Rally Championship.

1

Areál dostihového závodiště nabízí velkorysé zázemí pro diváky, kteří budou mít z vyvýšených tribun přehled téměř o celé délce úvodní rychlostní zkoušky. Kromě toho je připraven doprovodný program, v rámci kterého proběhnou exhibiční jízdy různých závodních speciálů několika automobilových disciplín přímo po závodní trati. Exhibice bude probíhat ještě po ukončení rychlostní zkoušky a připravuje se také velkoplošná projekce s přímým přenosem z navazující druhé superspeciální zkoušky z klatovského Čínova.


„Jsme rádi, že nám majitelé a vedení dostihového závodiště vyšli vstříc. Čeká nás velká premiéra, a to z několika důvodů. Nejen, že se světová rally poprvé pojede v České republice, ale ještě nikdy se na organizaci takového podniku nepodílely tři autokluby společně. Bude nás určitě sledovat hodně odborníků, pořadatelů a především fanoušků. Společně s kolegy z Německa a Rakouska jsme průkopníky a věřím, že se Středoevropská rally zapíše do světového kalendáře na dlouhou dobu,“ pronesl v úvodu prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

2
Do startu zbývají necelé dva měsíce, máme za sebou hodně práce, společných jednání i online mítinků a vím, že za námi stojí tým skvělých pořadatelů. Pro všechny tři strany je to premiéra, museli jsme sladit nejen pořadatelské týmy, ale hlavně procesy a komunikaci. Možná tím vyšlapáváme cestičku ostatním, vzhledem k finanční náročnosti je mnohem efektivnější rozdělení nákladů mezi tři organizace. Některá rozhodnutí jsme museli změnit, někdy nám do cesty vstoupily úřady. Mimo to musíme ctít zájmy promotéra a sladit všechny tyto faktory vyžadovalo nemalé úsilí,“ prozradil generální sekretář AČR a jednatel Central European Rally Tomáš Kunc.


„Šumavské rychlostní zkoušky nebudou pro posádky jednoduché. Pečlivě jsme vybírali jednotlivé tratě, které by co nejlépe vyhovovaly světovým parametrům. A takové na Šumavě máme. Naši pořadatelé z Pošumavského auto moto klubu jsou zvyklí pořádat dvě soutěže najednou, takže se této výzvy nebojíme. Během příprav jsme se zaměřili také na lokaci diváckých míst. Počet návštěvníků je asi jedna z mála věcí, kterou můžeme před prvním ročníkem pouze odhadovat. Máme připraveno čtrnáct fan zón s velkokapacitními parkovišti,“ vysvětlil člen organizačního výboru Středoevropské rally Jan Petrů.


„Na dostihovém závodišti jsem ještě opravdu nikdy nejel. Ale určitě to bude super pro diváky i pro nás jezdce. Fanoušci nás budou mít opravdu velmi blízko a myslím si, že tady bude skvělá atmosféra. České soutěže mají ve světě silný zvuk a několik jezdců se mě na šumavské tratě ptalo. Znají pochopitelně Barumku a vědí, že je to v evropském šampionátu jedna z nejnáročnějších soutěží. Takže určitý respekt mají. Podle mého názoru jsou tratě Central European Rally kombinací Monte Carla a Chorvatské rally,“ doplnil jeden z přihlášených účastníků  Erik Cais.

Středoevropská rally proběhne v termínu 26. – 29. října 2023 na území České republiky, Německa a Rakouska. Více informací naleznete na webu: www.centraleuropeanrally.eu

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com