Vliv klimatických podmínek na výkon i zátěž organismu nový rekordman potvrdil. Autodrom Most, péče, tělo, sport, | Constructors F1

etina English Rusky

Vliv klimatických podmínek na výkon i zátěž organismu nový rekordman potvrdil. Autodrom Most, péče, tělo, sport, | Constructors F1 Constructors F1

Vliv klimatických podmínek na výkon i zátěž organismu nový rekordman potvrdil.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 19.6.19 | Péče o tělo, piloti F1

Péče o tělo 2019

Olympijský běh jeho pětinásobný vítěz ozdobil rekordem

Milosrdnější než v uplynulých letech byly tentokrát sluneční paprsky k účastníkům 34. ročníku Olympijského běhu na mosteckém autodromu, na jehož startu se ve středu 19. června v podvečer sešlo 230 mužů a žen. I když výheň a sálající asfalt zůstaly děsivou vzpomínkou, slunce si nakonec mezi mraky cestu našlo. Potrápilo tak zejména závodníky, kteří si zvolili delší trať. Jedním z nich byl i sedmadvacetiletý domácí borec Aleš Filingr. Svým soupeřům ani tentokrát nedal šanci, a popáté triumfoval. Časem 27:34,9 minuty navíc stanovil nový rekord, když překonal svůj dosavadní nejlepší výsledek z loňského roku o bezmála minutu.

Běžci vybírali ze dvou možností. Volili jeden nebo dva okruhy, a zdolávali tak úsek dlouhý 4,2, respektive 8,4 kilometru. Startér poslal závodníky na trať přesně v 18:30 hodin. Popáté klání v Mostě organizovalo město.

Vliv klimatických podmínek na výkon i zátěž organismu nový rekordman potvrdil. „Dnes se běželo celkem dobře. Vedro nakonec trochu ustoupilo, takže ve srovnání s uplynulými lety to bylo dobré,“ zhodnotil letošní ročník běhu Aleš Filingr.

1 

Mezi ženami nenašla na osmikilometrové trati přemožitelku dvacetiletá Adéla Civínová z Bíliny, zvládla ji v čase 32:17,1 minuty.

O tom, že úroveň závodu po sportovní stránce získává na kvalitě, svědčí skutečnost, že loňská vítězka by tentokrát mezi čtyřmi nejlepšími nefigurovala. „Byla to v Mostě má premiéra, a to náročná. Ale s parádní atmosférou, snažila jsem se celou dobu myslet pozitivně a užívat si to,“ svěřila se se svými pocity milá a rozesmátá dívka.

Poloviční čtyřkilometrovou trať zdolal mezi muži nejrychleji devatenáctiletý Jakub Ihnačinec z Litvínova. „Byl jsem tady předloni i loni s tím, že napoprvé jsem si vybral kratší distanci a podařilo se mi zvítězit. Tak jsem si to letos zopakoval a znovu to vyšlo. Tentokrát se mi běželo zatím nejlépe, nejspíš i díky počasí, které nám přálo,“ řekl v cíli sympatický mladík. Prvenství mezi ženami patřilo Gabriele Grossmanové, jež si ne neoprávněně říká Stíhačka Gába.

Velké uznání ale zaslouží i běžečtí veteráni, reprezentovaní Václavem Smetákem a Tomášem Ondráškem. Oba patří k zakladatelům mosteckého závodu a startují prakticky nepřetržitě od premiérového ročníku před 34 lety.

Na autodromu se běhá už od roku 1985, o dva roky později se zdejší závod přihlásil k mezinárodní akci Olympijský běh. V Československu měl právě v tom roce premiéru v Praze na Strahově. T-Mobil Olympijský běh je největší běžeckou akcí v České republice, v jediný okamžik dnes vyběhlo na různých místech v celkem 81 městech na tratě více než 72 tisíc lidí. Ambasadorkou letošní akce byla úspěšná reprezentantka v biatlonu Markéta Davidová spolu s olympijským medailistou ve vodním slalomu Jiřím Prskavcem. 

Běžci si dají další sraz na autodromu začátkem listopadu. Čeká je třetí ročník amatérského vytrvaleckého závodu The Most HALFMARATHON #3. Více informací zájemci najdou zde.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com