VYDAŘENÝ JAPONSKÝ VÍKEND FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

VYDAŘENÝ JAPONSKÝ VÍKEND FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

VYDAŘENÝ JAPONSKÝ VÍKEND FILIPA SALAČE

AČR PRESS | 1.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Jednadvacetiletý Filip Salač startoval do dnešního závodu kategorie Moto2 z druhé řady a pátého místa. Po startu ztratil pár pozic, ale už v průběhu prvního kola proklouzl na šestou příčku. Po několika soubojích zůstal osamocen na pátém místě, které udržel až do cíle a zaslouženě si na své konto připsal dalších jedenáct mistrovských bodů.

1

Trať v Motegi je náročná na brzdy a dala by se charakterizovat jako stop and go okruh. Závod byl vypsán na devatenáct kol, což je přesně 91 kilometrů a 200 metrů. Filip Salač nejprve sváděl souboje s Acostou a Lowesem. Oba se před něho nakonec dostali a odsunuli našeho jezdce na sedmou příčku. Ve třetím okruhu se Filip na Lowese dotáhl, o kolo později ho předjel a začal stahovat Dixona. Byl ale delší v nájezdu do jedné zatáčky a klesl o jednu pozici zpět. Po pádu Lowese a dvou penalizačních kolech Lopeze zůstal až do cíle na páté pozici.

Filip Salač

„Byl to těžký závod, po startu jsem se o několik pozic propadl, ale naštěstí se mi je podařilo získat zpět. Asi deset kol před koncem jsem dostal arm pump. Bolelo mě pravé předloktí, měl jsem problém hlavně ve druhém a třetím sektoru s překlápěním motorky a na brzdách. Po konci letošní sezóny podstoupím na devadesát devět procent operaci předloktí, abych se tohoto nepříjemného omezení zbavil. Spoustu jezdců má tento zákrok za sebou, takže věřím, že to pomůže. Páté místo jsem udržel, i když úplně spokojený nejsem, protože dneska měla moje motorka určitě minimálně na pódium. Neměl jsem žádný problém s nastavením a fungovala skvěle, za což bych rád poděkoval celému týmu. Nicméně je důležité, že se na motorce cítím dobře a jsme zpátky v top pět. Je před námi ještě hodně závodů a příležitostí poprat se o bednu. Díky moc všem za podporu,“ zhodnotil letošní 14. závod kategorie Moto2 Filip Salač #12.

2

Grand Prix Japonska v kategorii Moto2 ovládl asijský tandem Chantra a Ogura. Především Somkiat Chantra předváděl po celý víkend skvělé výkony a zaznamenal několik rekordních časů. Acosta dokončil jako třetí. Filip Salač si pátým místem připsal další hodnotný výsledek v letošní sezóně a dostal se nad magickou hranici 100 mistrovských bodů (108).

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com