Vysoce výkonná pneumatika Ventus S1 evo², vlajková loď výrobce Hankook, je součástí originální výbavy pro nové Audi RS5 Coupé Hankook, F1,ČR,2017 | Constructors F1

etina English Rusky

Vysoce výkonná pneumatika Ventus S1 evo², vlajková loď výrobce Hankook, je součástí originální výbavy pro nové Audi RS5 Coupé Hankook, F1,ČR,2017 | Constructors F1 Constructors F1

Vysoce výkonná pneumatika Ventus S1 evo², vlajková loď výrobce Hankook, je součástí originální výbavy pro nové Audi RS5 Coupé

Hankook Tire | 25.9.17 | Pneumatiky Hankook

Hankook 201ý

Vysoce výkonné pneumatiky od výrobce Hankook se již osvědčily jako originální výbava v mnohých modelech vozů Audi.

 

Stejně jako menší bráška TT RS se bude také nové Audi RS5 Coupé ve výrobě obouvat do pneumatik Hankook. V duchu vysoké výkonnosti dle tradice Gran Turismo poskytují pneumatiky Ventus S1 evo² vozům nového modelu Audi RS5 Coupé jak sportovní, tak i komfortní jízdu. Jedná se o ideální kombinaci vlastností, které aktuální model série A5 od svých pneumatik požaduje. Pneumatiky Ventus S1 evo² jsou v obou rozměrech, jak ve standardním 19palcovém, tak i v alternativním 20palcovém, vybavené technologií tiché jízdy „sound absorber®“, patentovanou výrobcem Hankook.

Neu-Isenburg, Německo, 25. září 2017
Výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává originální vybavení do výroby vozidla Audi RS5 Coupé v rozměrech 19 a 20 palců. V roce 2016 začal Hankook poprvé dodávat originální vybavení do výroby modelu RS. Jednalo se o pneumatiky S1 evo² v rozměru 19 palců pro vysoce výkonný dvoumístný Audi Sport TT RS.

RS5 Coupé je prvním modelem ztělesňujícím novou designovou filozofii výrobce Audi RS, která se aplikuje výhradně na tuto sérii vozidel. Nový V6 bi-turbo motor kombinuje očividné protiklady, a sice výkon s efektivitou. Audi RS5 Coupé je jedinečný právě díky svým typickým vlastnostem. Navzdory svému absolutně sportovnímu provedení jej lze výborně používat také pro běžné jízdy v každodenním životě.

To samé se očekává také od pneumatik. Během vývoje pneumatik bylo nutné zohlednit několik faktorů. Sportovního provedení nemělo být dosaženo na úkor komfortu jízdy, dobrá přilnavost k vozovce se nesměla projevovat negativně na odolnosti pneumatiky proti opotřebení. Výsledek vývoje představuje pneumatika Hankook Ventus S1 evo², dodávaná v rozměrech 265/35 R 19 98 Y XL (standardní provedení) a 275/30 R 20 97Y XL (alternativní provedení). Jako originální vybavení včetně aplikované nové technologie tiché jízdy „sound absorber®“ splňuje všechny požadavky.

Audi Sport GmbH si stojí za tím, že každý model je nejen vhodný pro běžné jízdy v každodenním životě, ale že sportovní provedení nezůstane pouhým pojmem. V rámci schvalovacího procesu to znamená, že pneumatiky musí během testovacích jízd obstát deset kol na ikonickém okruhu „Nordschleife“, která je součástí legendárního německého norimberského okruhu, a sice v takovém stavu, že bezprostředně po testovací jízdě je možné s vozem zajet bezpečně do města na nákupy. Z tohoto hlediska mohla vlajková loď výrobce Hankook prokázat nejen své sportovní vlastnosti, ale také svoji odolnost a spolehlivost během provozu. Zaručeně výbornou trakci po celou dobu životnosti pneumatiky umožňuje inovativní 3vrstvé bloky se speciálním stupňovitým tvarem bloků na vnějším žebru. Koncept převzatý od DTM pneumatik zaručuje rovnoměrnou kontaktní plochu běhounu s vozovkou, jakož i vyrovnanou přilnavost k vozovce.

Řidiči se mohou kdykoliv zcela spolehnout na své pneumatiky díky krátké brzdné dráze a jejich nadprůměrné výkonnosti. Ventus S1 evo² umožňuje maximálně možnou kontaktní plochu s vozovkou díky aplikaci sofistikované technologie, proměnným poloměr dezénu a kostře s kordovými vlákny z umělého hedvábí, a to dokonce v případě nutnosti úhybného manévru ve městské dopravě na mokré vozovce nebo velmi intenzivního brzdění na dálnici. Progresivní směs ze styrénových polymerů a siliky, aplikovaná při výrobě běhounu se v tomto případě projevuje ve značné míře optimalizací přilnavosti k mokré vozovce.

Komfort během jízdy zlepšuje technologie tiché jízdy „sound absorber®“ od výrobce Hankook. Tato technologie, znatelně snižující hlučnost dutých prostorů, se již aplikuje při výrobě pneumatik jako originální výbava pro vozy Audi Q7 a SQ7. Právě snížení hlučnosti, která je pro sportovní pneumatiky s nízkým profilem typická, bylo stanoveno jako jeden z klíčových aspektů pro vývoj této pneumatiky za účelem dosažení mimořádně příjemného prožitku z jízdy. Za tímto účelem provedl vývojářský tým Hankook úpravu technologie tiché jízdy „sound absorber®“, která se do té doby aplikovala pouze při výrobě pneumatik pro výkonné vozy typu SUV. Výsledkem je vlajková loď pro osobní vozidla, model Ventus S1 evo². Výrobce vozidel Audi vybral jako originální výbavu pneumatiku, kombinující vlastnosti sportovní a dynamické jízdy s vysokou mírou komfortu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com