VÝCHOVA MLÁDEŽE JE PRIORITOU AUTOKLUBU Akademie, AČR, motokáry | Constructors F1

etina English Rusky

VÝCHOVA MLÁDEŽE JE PRIORITOU AUTOKLUBU Akademie, AČR, motokáry | Constructors F1 Constructors F1

VÝCHOVA MLÁDEŽE JE PRIORITOU AUTOKLUBU

Jn Koudelka/AČR | 28.2.19 | Aktuálně

AUTOKLUB MOTORSPORT ACADEMY

Jednou z priorit Autoklubu České republiky je výchova a podpora nových jezdců z řad dětí a mládeže.

 

AUTOKLUB MOTORSPORT ACADEMY zastřešuje vzdělávání mladých talentů v rámci jednotlivých disciplín. Jednou z dílčích částí je AUTOKLUB KARTING ACADEMY.

1 

Jak napovídá název, týká se tato odnož motokárového sportu. Hlavním motivem motokárové akademie je přiblížení této atraktivní disciplíny širší veřejnosti. Prostřednictvím grantu FIA bylo zakoupeno 16 nových motokár pro děti, které si tak bez nákladů na pořízení vlastní techniky můžou vyzkoušet a možná i odhalit své nadání pro motoristický sport. V rámci akademie se pak mohou účastnit pravidelných tréninků pod vedením zkušených lektorů. A motokáry jsou opravdovou vstupní branou do světa velkých závodů.

2 

Díky spolupráci s Praga arénou je zajištěn výukový prostor v jedné z nejmodernějších motokárových hal v Evropě, kde mohou mladí závodníci pilně trénovat za každého počasí a pod odborným dohledem. Kurzy motokárové akademie jsou určené pro děti od 5 do 15 let.

 

„Výchově a podpoře mladých talentů se věnujeme už nějakou dobu. Ucelený vzdělávací systém pro motoristické nováčky byl vždy naší prioritou. Proto jsem rád, že můžeme představit Autoklub Motorsport Academy a jeden z pilotních programů, kterým je právě Autoklub Karting Academy. Chtěl bych poděkovat garančnímu fondu FIA za podporu našeho nového projektu. Motokáry jsou ideálním začátkem pro získání prvních jezdeckých zkušeností a návyků. Odchovaly už mnoho špičkových závodníků, důkazem čehož mohou být také dva naši loňští mistři světa, Patrik Hájek a Honza Kopecký, který mimochodem začínal také na motokáře,“ komentoval nový projekt prezident AČR – Jan Šťovíček.

 

„Každoročně vypisujeme minimálně třicet pět oficiálních termínů celodenního školení a výchovy mladých závodníků prvního stupně.  A z každého ročníku vzejde několik opravdových závodníků, kteří pokračují dále a postupují do vyšších tříd. Program školení je složen z teoretické a praktické části, instruktory jsou aktivní nebo bývalí závodníci. Pro nejšikovnější účastníky je připraven individuální výukový program. Pokud odhalíme opravdový talent, je možné ho posunout přímo do sportovního týmu a odstartovat tak jeho závodnickou kariéru,“popisuje detaily výuky šéftrenér akademie Petr Ulbert.

3 

„Náš grantový program pomohl už několika zajímavým projektům. FIA s velkým zájmem podporuje a vychovává nové mladé závodníky napříč všemi členskými zeměmi. Takto zaměřené projekty jsou pro nás velmi důležité, což platí i o vaší Autoklub Karting Academy,“ doplňuje šéfka grantového programu FIA, paní Kate Robson.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com