Zajímavé exponáty na MSV v Brně 2022 MSV, Brno, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

Zajímavé exponáty na MSV v Brně 2022 MSV, Brno, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

Zajímavé exponáty na MSV v Brně 2022

MSV Press/Michal Svoboda/ Miroslav Sanytrák | 4.10.22 | Aktuality

MSV Brno 2022- exponáty

Zajímavé exponáty , které je třeba přiblížit.

5G průmyslová síť

Národní centrum Průmyslu 4.0, pavilon F, stánek č. 110 (Digitální továrna 2.0)

Přímo na výstavišti bude instalována nejmodernější průmyslová 5G síť od společnosti T-Mobile. Díky ní bude umožněno v reálném čase vizualizovat data získaná z robotů na stánku Národního centra Průmyslu 4.0.

Robotický výčep

Národní centrum Průmyslu 4.0, pavilon F, stánek č. 110 (Digitální továrna 2.0)

Robot že umí čepovat pivo? Přijďte se podívat, jak mu to půjde od ramene. Digitalizaci v gastronomii se dlouhodobě věnuje Výzkumné a inovační centrum pro pokročilou průmyslovou výrobu RICAIP ve spolupráci s plzeňským pivovarem. Databázová aplikace umožňuje nejen zobrazování aktuálních hodnot a historických průběhů, ale také tvorbu modelů chování, digitálního dvojčete a odhadování příčin případného zhoršení energetické efektivity během provozu.

SIMATIC Energy Manager

Siemens, pavilon F, stánek č. 101 (Digitální továrna 2.0)

Systém SIMATIC Energy Manager pro řízení hospodaření s energiemi dokáže podrobně vizualizovat toky energie, údaje a identifikovat případné příčiny změn. Umožňuje vyhodnotit energetickou účinnost zařízení, optimalizovat nákupy energií a ukázat, kde je možné až 30 % energie ušetřit, a snížit tak i množství CO2 emisí.

Active Shuttle

Bosch Rexroth, pavilon P, stánek č. 085

Během veletrhu budou mít návštěvníci možnost vidět v akci autonomní transportní systém ActiveShuttle, který umožňuje zvýšit produktivitu intralogistiky. Jeho implementace do stávající infrastruktury je velice snadná a nenarušuje běžný provoz stávajícího nastavení.

BringAuto

Česká národní expozice, pavilon P, stánek č. 011

BringAuto je autonomní robot sloužící pro rozvoz zásilek, ale také pro logistiku v industriálních areálech. Pohybovat se bude přímo po areálu brněnského výstaviště a návštěvníci tak v praxi uvidí, jak technologie funguje.

Simulátor F-16 Classroom

Česká národní expozice, pavilon P, stánek č. 011

Roli pilota americké stíhačky F-16 si lze vyzkoušet i bez let tréninku. Zalétat si v nadzvukovém letounu umožní unikátní řešení pro virtuální pilotní výcvik z dílny společnosti VRgineers. V Brně firma představí nejmodernější simulátor s označením F-16 Classroom, modulární systém, který snadno umí konfigurace pro výcvik pilotů letounů F-16, F-18 i supermoderní stíhačky F-35. Chybět nebude ani zbrusu nový headset XTAL 3. Jde o vůbec nejvyspělejší headset pro virtuální a mixovaná prostředí, skrze jehož střed lze vidět skutečný svět před sebou. V mixované realitě se tak zájemci ocitnou v přesné kopii kokpitu letounu, který budou ovládat, zatímco se kolem nich bude ve virtuálnu odehrávat letecká nebo bitevní situace. 

Mobilní laserscanner

Česká národní expozice, pavilon P, stánek č. 011

Unikátní mobilní laser scanner od společnosti Intellmaps zkracuje dobu digitalizace budov na jednotky hodin a značně zlevňuje tvorbu digitálních dvojčat. Tento scanner vytvořil digitální dvojče pavilonu na brněnském výstavišti a z něj se pavilon zhmotnil pomocí 3D tisku do materiální podoby. Model ožije v boxu pomocí speciálních efektů a ukáže, proč se vyplatí používat technologie digitálního dvojčete v praxi průmyslových podniků.

ROBOSHOT

FANUC, pavilon P, stánek č. 033

Plně elektrický vstřikovací lis, který může firmám přinést výrazné energetické úspory. 

Inteligentní ohýbací centrum Prima Power BCe Smart

Prima Power Central Europe, pavilon B, stánek č. 024

Stroj, který díky koncepci „integrované bezpečnosti“ umožňuje obsluze soustředit se pouze na operace s přidanou hodnotou, a to pomocí vizuálních zařízení a zvukových signálů.

3D tiskárna Stratasys H350

MCAE Systems, pavilon A1, stánek č. 001

3D tiskárna H350 je navržena tak, aby zajišťovala výrobní kapacitu koncových dílů na úrovni sériové výroby. Cílem je, aby vyhovovala potřebám zákazníků v průmyslových odvětvích, jako je komerční zboží, automobilový průmysl, spotřební zboží a elektronika, které těží ze schopnosti rychle vyrábět velké objemy 3D tištěných dílů s nízkými náklady. Mezi aplikace patří tištěné součásti pro konečné použití, jako jsou kryty, konektory, držáky kabelů nebo skříň elektroniky.

Chytré brýle Microsoft HoloLens 2

AYES, pavilon F, stánek č. 134

Chytré brýle Microsoft HoloLens 2 jsou světovou jedničkou v oblasti smíšené reality. Tyto unikátní brýle umožňují umístit 3D objekty (hologramy) do reálného světa a přináší tak novou úroveň produktivity a inovace. Díky širokému zornému poli lze vidět velký počet hologramů současně. Technologie usnadňuje čtení textu a prohlížení složitějších detailů ve 3D obrazcích. 

Obráběcí centrum VARIAXIS C-600

Yamazaki Mazak Central Europe, pavilon P, stánek č. 101

Společnost Yamazaki Mazak si pro letošní rok připravila interaktivní stánek zaměřený na praktické ukázky a využití svých produktů a služeb. Na stánku bude k vidění i vysoce přesné simultánní pětiosé vertikální obráběcí centrum VARIAXIS C-600, které je vhodné pro širokou škálu odvětví, včetně letectví a automobilového průmyslu. Vedle ukázek pětiosého obrábění a soustružení se budou moci návštěvníci dozvědět více o řídicích systémech SmoothAi, SmoothEasy a servisní platformě iConnect, která nabízí širokou škálu služeb určených pro správu informací k provozu strojů Mazak. Systém po připojení umožňuje vzdálenou diagnostiku stroje a nabízí širokou paletu vyhodnocovacích nástrojů, které umožní zákazníkům dále zefektivnit výrobu.

Zarovnávací stroj ZAH 900

  1. TECH Čelákovice, pavilon P, stánek č. 100

Nová generace zarovnávacího stroje ZAH 900 je obráběcí centrum s centrálně umístěným vřetenem pro zarovnání, navrtání a soustružení obou konců obrobku na jedno upnutí. Celková koncepce centra je zaměřena na minimální zástavbové rozměry s maximálním využitím pracovního prostoru. Nejdůležitějším konstrukčním prvkem je koncepce centrálního vřetene, u kterého se podařilo docílit velmi kompaktních rozměrů s hydraulickým upnutím, s vnitřním přimazáváním pomocí olejové mlhy a přesným polohováním. Toto uspořádání umožňuje velmi přesné obrábění hřídelí na jedno upnutí z obou stran.

Pila Proline 620.550 ANC

Bomar, pavilon V, stánek č. 116

Bomar letos na MSV představí novou pilu z produktové řady Proline. Nový model – Proline 620.550 ANC – je navržený pro malé a střední firmy. S vývojem průmyslových řešení a nároků se hledí na automatizovaná řešení čím dál více. Pila Proline proto svým uživatelům nabízí poloautomatické a automatické procesy pro dosažení maximální efektivity v moderní výrobě. Nový model se představí s robustním svařovaným ramenem a precizním tvrdokovovým provedením pilového pásu. Aby se s materiálem dobře pracovalo, v provedení nechybí plnozdvihový hydraulický svěrák a dělený svěrák. Pro rychlou a přesnou práci je tady šneková převodovka s výkonným motorem.

Digitální továrna od COMPAS automatizace

COMPAS automatizace, pavilon G1, stánek č. 058

Ukázka automatizované výrobní linky s MES funkcemi. Na jednom místě získáte přehled o realizaci i modernizaci továren, komplexních dodávkách robotických pracovišť. 

CTU CarTech

Fakulta strojní ČVUT v Praze, pavilon A1, stánek č. 022

Studentský tým Formula Student při Fakultě strojní ČVUT v Praze staví od roku 2007 podle mezinárodních pravidel každým rokem vylepšený soutěžní vůz. Při konstrukci používají nejmodernější technologie. Na mezinárodních závodech vůz hodnotí přísná komise. Formule CTU CarTech pravidelně obsazuje přední místa. V posledních letech má na svém kontě dokonce 2 celková vítězství.

Vodíkový autobus s nízkotlakovými metalhydridovými zásobníky

Strojnícka fakulta, Technická univerzita v Košiciach, pavilon A1, stánek č. 021

Nízkotlakový vodíkový autobus využívá pro uskladnění vodíku metalhydridové zásobníky, které umožňují uskladnit vodík při extrémně nízkých tlacích do 2,5 MPa v porovnání se standardními 35 MPa systémy. To umožňuje extrémní navýšení bezpečnosti vzhledem k využívání autobusu v městské hromadné dopravě. Autobus vznikl v rámci spolupráce Technické univerzity v Košicích a společnosti Rošero-P.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com