Závody do vrchu Triola cup zahájí sezonu na mosteckém autodromu Triola, cup,. závody | Constructors F1

etina English Rusky

Závody do vrchu Triola cup zahájí sezonu na mosteckém autodromu Triola, cup,. závody | Constructors F1 Constructors F1

Závody do vrchu Triola cup zahájí sezonu na mosteckém autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 13.4.16 | Aktuálně

Triola Cup 2016

O víkendu 16. a 17. dubna startuje letošní ročník nezávislých závodů do vrchu Triola cup. Seriál začíná na mosteckém autodromu. Kvalitní a bezpečná trať v celkové délce 2,5 kilometru je pro jezdce připravena na malém závodním okruhu v areálu polygonu, kde budou mít jednotlivé týmy i zázemí.

Pro diváky je volba netradičního prostředí velkou výhodou. Kromě napínavých soubojů vrchařů mohou totiž sledovat i zahájení motocyklové sezony v prostoru velkého závodního okruhu. Vyznavači jednostopých vozidel se sejdou v sobotu 16. dubna při příležitosti The Most MOTOSHOW #1. Obě dráhy jsou propojené, návštěvníci tak mohou libovolně korzovat po celém areálu. Vstup na Triola cup i setkání motorkářů je navíc zdarma.

Stejně jako MOTOSHOW také vrchařské závody obohatí pestrý doprovodný program. „Diváci se mohou těšit například na truck show. Nový partner legendy Frankie Vojtíška pro letošní evropský šampionát tahačů na okruzích, mostecký závodník Jiří Stránský, se předvede na vrchařské trati se svými truckem MAN. Zájemci si mohou objednat taxijízdu v driftovém speciálu BMW s Michalem Reichertem, dvoudenní maraton nabídne i řadu dalších atrakcí. Pořadatelům se podařilo zajistit také živý online přenos ze závodů,“ uvedla eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST.

Do prvního závodu nového ročníku Triola cupu, nad nímž převzal záštitu ústecký hejtman Oldřich Bubeníček, se přihlásilo 81 jezdců. Podle výkonnosti motorů a úprav vozů se rozdělí do dvaadvaceti kategorií. „Účast je více než hojná. Je to velký příslib pro celý seriál, který letos zahrnuje sedm závodů. Kromě technicky náročné trati na polygonu a zastávky v Praze čekají jezdce klasické a prověřené trasy v Krušných horách, zejména na Chomutovsku,“ upřesnil promotér seriálu František Pišta.

Historie Triola cupu se začíná psát v roce 1999, kdy se vrchaři poprvé vydali z Horního Jiřetína do Nové Vsi v Horách. „Už tehdy nám poskytl prostory a potřebné zázemí závod Triola, který sídlí právě v Horním Jiřetíně. Potřebovali jsme seriál nějak pojmenovat, volba proto padla právě na Triolu,“ vysvětlil Pišta. S přestávkami, které si vynutila zejména promotérova zdravotní indispozice, jezdecky i divácky oblíbené závody pokračují dodnes. „Od loňského ročníku úzce spolupracujeme právě s Jiřím Stránským, což přineslo výrazné zkvalitnění celé soutěže včetně důrazu na bezpečnost,“ doplnil Pišta.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com