Zbožná přání, spekulace či skutečnost aneb Red Bull a .....Adrian Newey! Aktuálně, Adrian, Newey, Red Bull, Ferrari, Maranello, monopost, Lewis Hamilton | Constructors F1

etina English Rusky

Zbožná přání, spekulace či skutečnost aneb Red Bull a .....Adrian Newey! Aktuálně, Adrian, Newey, Red Bull, Ferrari, Maranello, monopost, Lewis Hamilton | Constructors F1 Constructors F1

Zbožná přání, spekulace či skutečnost aneb Red Bull a .....Adrian Newey!

Mirosla Sanytrák/foto J.Křenek-www.activepictures.cz | 1.5.24 | Komentáře - M.Sanytrák 2024

Formule 1 2024

Weby jsou plné spekulacích úvah o přestupu nejlepšího konstruktéra, designera Adriana Newey od týmu Red Bull někam jinam ....prý do Scuderie Ferrari ???

Red Bull  team F1

Novináři a všichni kolem formule 1 rozvířili tyto spekulace možného přestupu současného nejlepšího konstruktéra Adriana Neweyho z týmu Oracle Red Bull Racing F1 někam jinam...

Z jedné strany se o tom všem spekuluje a hledí se na na to ze všech možných stran, jak psychologie osobnosti konstruktéra, tak rodinných záležitostí, tak jeho vyplacení z týmu.....
Zbožným přáním je Scuderia Ferrari, která si myslí, že jeho ziskem by mohla konečně dosáhnout na vytoužený titul mistra světa F1. Z jedné strany bude mít v sedačce sedminásobného mistra světa formule 1 Lewise Hamiltona, ze strany druhé by měla právě A.Neweye . Určitě zajímavé spojení profesionálů v oblasti formule 1. 

Pro sezonu 2025 postavit úplně nový monopost formule 1 nebude jednoduché a otázkou je, kdy by se přestup konal, Lewis Hamilton je už jasný, ale to je pilot. Řeklo by se, že  "pouze"  přesedne z monopostu do monopostu.

Souvislostí je však více  a dovolím si uvažovat :

Adrian Neway

1) Ač oba dva profesionálové, velkou změnou bude komunikace a zvyk na nové prostředí v italském týmu, tohle může trvat i několik měsíců u každého, to je pouze moje osobní zkušenost z firem i u supermanažerů 

2) Lewis Hamilton má obrovskou motivaci vítězit a mít titul s Ferrari, ale dokud nebude mít odpovídající konkurenční monopost formule 1, nic moc nezmůže, když mu auto nepojede, nebude konkurenčně schopné a navíc jeho kolegou bude Ch.Leclerc, který chce také vítězit.  Uvidíme zda bude platit, že L.Hamilton bude jedničkou v týmu, což předpokládám a když se na vše podíváme historicky, vždy tomu tak bylo u Scuderia Ferrari. Tohle myšlení se možná změní, ale opět můžeme pouze spekulovat.

3) A.Newey by musel ve velmi krátké době připravit monopost formule 1 konkurenčně schopný, tedy asi vše opravdu předělat  a otázkou je, kdo by jej v týmu Red Bull nahradil...opět se spekuluje, že monopost Red Bull obrovsky klesne v oblasti rychlosti a konkurence schopnosti, to se ale jen předpokládá.

4) Jak dlouho trvá příprava monopostu pro sezonu formule 1 2025??? Ač se jede v sezoně 2025  se jede také 24 velkých cen, testování probíhá na začátku roku a postavit do té doby nový monopost je prostě dost těžké i pro takovou stáj jakou je Scuderia Ferrari. Z druhé strany ale právě Scuderia Ferrari TO může dokázat. Motivace titulu mistra světa je obrovská a nikdy nebyla taková za celou éru týmu z Maranella.  
Důležitým poznatkem je i to, že hodně napomoci ve stavbě může i Lewis Hamilton svými zkušenostmi a názory a zkušenosti ....také nejsou k zahození. 

5) Nevím jak je to s mlčenlivostí a ochranou technických informací přenosem z jednoho týmu na druhý. Profesionálně by se tohle nemělo stát a doložka ve smlouvě by přece neměla být nahrazena penězi ??? 
Minimálně 5 let by tak významný konstruktér neměl dělat ve formuli 1, vše se dá určitě obejít a nevím jak je tohle v oblasti formule 1 ošetřeno a především sledováno ??? 

4

Arian

Adrian Newey jako "špion" u monopostu Ferrari, možná proto novináři rozvinuli téma o jeho přestupu....

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com