Zeknova Carboniacup hostí brněnský Automotodrom již 11.6. Carbonia , cup, autodrom, Brno, 2024 | Constructors F1

etina English Rusky

Zeknova Carboniacup hostí brněnský Automotodrom již 11.6. Carbonia , cup, autodrom, Brno, 2024 | Constructors F1 Constructors F1

Zeknova Carboniacup hostí brněnský Automotodrom již 11.6.

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 10.6.24 | Aktuálně

Carbonia Cup 2024

Třetí závodní den připravili organizátoři pro jezdce Zeknova Carboniacupu na Automotodromu v Brně již toto úterý za podpory teamu Šenkýř Motorsport a závodní den ponese název po garantovi dne, který vložil část finančních prostředků a den se tedy jmenuje Enigoo Racing Day.

Na startu v Brně bude připraveno na 120 závodních strojů, rozdělených do 5 samostatných skupin. Většina skupin má plně obsazené rošty a rozhodně bude na co koukat. Diváci budou mít vstup zdarma a přístup na tribuny T3 a T5 a přírodní tribunu C, parkovat lze také za tribunami, do depa nebude vjezd divákům umožněn.

Ve skupině A budou dva závody, rozdělené podle objemů motorů. Ta slabší skupina A obsahuje skupiny A1-A4 a A+ pak následuje se skupinami A5-A9.  Ve skupině A1.3 pojede Petr Zelenka se Suzuki Swift. V šestnáctistovkách A1 budou stát na startu Jiří Mika s Citroenem Saxo VTS, Ivan Dobřanský na Škoda 130 RS, Rakušan Manfred Fraissl s Fiatem Ritmo, nebo Jiří Čížek a Petr Jeník se Škodovkami. Miroslav Pešek pojede s Fordem Fiesta, tedy dříve oblíbeným cupovým nářadím. Ve dvoulitrech se předvedou v A2 Jiří Zeman s Hondou Civic, Pavel Zeman s Mazdou RX8, Mirek pribula s Renaultem Clio, Martin Richter s Oplem Astra G, ale také Petr Kameník s BMW M3 E36 nebo Christian Heinz s BMW 320. Ve třílitrech A3 pojedou samé vozy BMW, tedy Němec Olaf Hauesner, Walter Forster, Maďar Ivan Ivanov nebo Češi Michal Adensam a Miroslav Látr. Ve třiapůlitrových autech s menšími úpravami pojedou ve skupině A4 tři vozy stáje Šenkýř Motorsport s jezdci Martinem Tothem, Ladislavem Šmucrem a Jiřím Votavou, doplní je další BMW Rakušana Christopha Draucha a Tomáše Zabloudila a Viktorie Šefrnová s Audi TTS. Tím výčet aut ve skupině A skončil a přesuneme se do vyšších A+.

Carbonia Cup

Ve skupině A5 nad 3,5ccm uvidíme Jana Starostu s Mustangem GT, Rakušana Christiana Draucha na Porsche 993, jeho krajana Karla Wernera s Audi A4 a Jaguár XJS Tomáše Pavla. Mezi jezdce Škoda Octavia III RS se postaví na start Bedřich Prokop, David Císař a Josef Vágner. Filip Schön pojede v A7 na voze Praga R1. V A8 nad 2000ccm více upravených aut pojedou s vozy Praga R1 s turbem Jiří Ruml, Alex Tlustý, Roman Váca a Tomáš Vojtěch. Nad 3500ccm více upravených aut plus vložená GT4 třída pojedou: Rudolf Beňo, J.M. Schuttrumpf z Francie na BMW M4 GT4 a Pavel Sovička s Lotusem Emira GT4. S vozy Lamborghini Huracane ST pojede Rudolf Runštuk a Pavel Bouška, vozy Lamborghini Huracane GT3 přivezou Adam a Miro Konopkovi, Jan Šefrna jede s AMG GT, Porsche GT3 Cup přihlásil Radek Kolařík a Michael Oliver, Lukáš Urban pojede Corvette Z06 a Jakub Havrlant a Jan Mareček osedlají kokpity vozů KTM X-Bow GT2 A GTX.

Skupina B patří sériovým cestovním autům. V B1 do 1600ccm odstartují Jiří Bárta na Citroenu C2, Zdeněk Matas se Suzuki Swift a Melanie Klausová na Peugeotu 106. Ve dvoulitrech B2 přivezou své Mazdy Jiří Vaněček a Miroslav Gajdoš i Polák Andrzej Kaczmarek s MX5 a Toyoty představí Michal Zimmer a Libor Šajner.

Ve třílitrech B3 startují Milan zubatý s Fordem Fiesta, Felix Hasenöhrl s Toyotou Yaris GR a Zdeněk Čurda s BMW 330Ci. Třiapůllitrová třída přivítá v Brně Silvestra Ulmanna s Nissanem 350Z, Lotus Exige a Elise Radka Zimmera a Odřeje Friče, BMW Petra Kykala, Kevin Štefančík s VW Golfem, Mazda MX5 Petra Koutského, tři Hyudai i30N Tomáš Zahrádky i Jakuba a Martina Křečkových, Poláka Tomasze Wazynského s Renaultem Megane. Nad 3500ccm zavítají na brněnský okruh Boleslav Waszek s Corvette ZR1, Pavel Sovička s Lotusem Exige 430 Cup, Lukáš Urban na Alfě Romeo Giulia, Zdeněk Šimoník a Jan Vojko s vozy BMW a Günter Weiss s Audi TTRS.

2

Skupina C patří prototypům a speciálním konstrukcím. V C1 do 1400ccm si závod chtějí užít Rakušané Markus Ameseder, Markus Hofer, Martin Tänzer, Švýcaři Felix a Simon Neidhardové a Philippe Gerber a Daniel Hentschel z Německa na Perfomerech a Sven Kahnt s Pacemakerem. v C2 do 1800ccm uvidíme Rakušana Friedricha Franze s Radicalem SR1 a Jürgena Kapellera s Radicalem SR3 RS.  V C2+ nad 1800ccm startuje v Brně Pavel Sovička s Lotusem 311 Eleven a András Kirschner s Radicalem SR8. Caterhamy C3 do 1600ccm zabojují s jezdci Markem Bláhou, Jakubem Kirchnerem a Tomášem Plchem. V silnějších C4 nad 1600ccm se postaví na start Angel Bratovanov. V C5 pro vozy KTM X-Bow hostí Sergeje Pavlovce, Miroslava Šimona a Radima Havlíka.

Formulové monoposty pojedou ve skupině D. Ve skupině D1 do 1400ccm s motorkovými motory se představí Tom Flemming a Jan Kapr na formulích Gloria C8F a Němec Markus Dietze s formulí BMW. Skupina D2 pro formule s automobilovými motory do 1400ccm přivítá Zdeňka Petana s Tomisem 99-02. Ingo Weiss s Formel Renault jede v D3 do 1600ccm. Nabitá D4 do 2000ccm ve startovním poli má Rakušany Schwarze a Mosera s Opel Lotus, na formulích Renault zahlédneme Honzu Riegera, Luboše Škardu, Melanii Klausovou a Radka Kroupu, s formulemi F3 si přijedou zajezdit Polák Michal Malecki, Bulhar Tsvetan Iliev a Roman Roubíček. Vozy F4 uvítá skupina D5, tedy jezdce z Německa Ralfa Gläsera, Tima Rädleina, Franka Thalmanna, Ralfa Bürgera a Güntera Schönfelda, Čechy Jakuba Matušku, Miroslava Mikeše a Zbyňka Čurdu, pojede také Rakušan Simon Schranz z teamu Renauer Motorsportu.

Vidíte sami, že při nabitých startovních listinách nás čeká jistě zajímavý motoristický zážitek, tak pokud můžete, jste na brněnském automotodromu v úterý 11.6. vítáni.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com