Zeknova Carboniacup míří do maďarského tepla Zeknova Carboniacup, aktuálně, Maďarsko, závody | Constructors F1

etina English Rusky

Zeknova Carboniacup míří do maďarského tepla Zeknova Carboniacup, aktuálně, Maďarsko, závody | Constructors F1 Constructors F1

Zeknova Carboniacup míří do maďarského tepla

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 6.8.24 | Aktuálně

Zeknova Carboniacup 2024 - Maďarsko

Po zastávce Zeknova Carboniacupu v severočeském Mostě na začátku prázdnin se další díl této série odjede v Maďarsku, tedy poměrně známé destinaci na Pannoniaringu, v blízkosti známých lázeňských komplexů na Sárváru. V letošním kalendáři patří maďarský okruh k nejvzdálenějším a bylo možno naplánovat i výlet k jezeru Balaton.

Carbonia

V kalendáři letošní sezóny je to již pátý podnik a své prostředky do něj vložila firma Panattoni a závodní den tak ponese jméno Panattoni Racing Day. Ve zbytku sezóny pak na jezdce čekají dva víkendové podniky, a to sobota na Lausitzringu a neděle pak na závěr v Mostě. I tentokrát uvidíme pestré startovní pole přes 70 vozů a jezdců. Ozdobou skupiny A bude letos poprvé Walter Schropper s Dodge Viper GT s osmilitrovým motorem.

Carbonia Cup

Zdařilá konkurence se sešla v A1 do 1600ccm, kde se představí Ivan Dobřanský na Škodě 130 RS, Manfred Fraissl z Rakouska na Fiatu Ritmo Abarth, Jiří Volena a Petr Čížek na Škodách Feliciích, Petr Jeník se Škodou 100 a Němec Josef Turban s Audi 50. Převaha Italů bude v A2, tedy dvoulitrech, kde zabojují Riccardo Tarabelli s Renaultem Clio 3 a Arturo Pucciarelli na Alfa Romeo 156 a z Čechů si s nimi zazávodí Ivan Prantner s Audi A3 a Pavel Zeman na Mazdě RX8. Ve třilitrech A3 pojede Zdeněk Sýkora s Hondou Civic Type-R proti BMW jezdců Hauesnera, Forstera, Ivanova, Taschnera, Adensama a Humenbergera. Ve třídě 3500ccm si to rozdají Christoph Drauch z Rakouska a Ladislav Šmucr s vozy BMW M3 GTR. Nad 3500ccm méně upravených aut mají v plánu závodit spolu Karl Werner s Audi A4, jeho rakouský kolega Christian Drauch na Porsche 993 a Gabor Ponyiczki z Maďarska na BMW E36. Günter Stubenrauch z Německa se představí v A7 s VW Scirocco. A8 do 3500ccm více upravených aut má na roštu připraveny opět tři speciály Praga R1 jezdců Jiřího Rumla, Romana Vácy a Alexe Tlustého. V nejsilnějších vozech A9 pojede Tomáš Zabloudil, nováček Walter Schropper s více jak osmilitrovým Dodge Viper GT, Oliver Michael a Rudolf Beňo na Porsche GT3 Cup, Francouz Schuttrumpf s vozem BMW M4 GT4, Pavel Sovička s Lotusem Emira GT4 a Rudolf Runštuk na Lamborghini ST EVO II z teamu Šenkýř Motorsport.

1

Skupina B patří sériovým vozům a na Pannoniaringu se letos přidají i jezdci Abarth Cupu. V B1 pojede Citroen C2 Jiřího Bárty. B2 dvoulitry hostí Libora Šajnera s Toyotou GT86 a Toyotu Altezza Michala Zimmera. V B3 pojede Tomáš Vodinský s Fábií RS. V B4 do 3500ccm přijede na Pannonii Ondřej Frič s Lotusem Elise Cup, Radek Zimmer s Lotusem Elise a Jiří Hošek ze stáje Classic Racing s vozem Megane Trophy RS. V nejsilnějších B5 jede Pavel Sovička s Lotusem Exige 430 Cup a Jan Vojtko s BMW M2 a Tomáš Pavel s Jaguárem XJS. V B6 mezi Abrth 500 Cup uvidíme slovenské jezdce Rado Obrtala, Petera Szilágyie, Andreje Podlužanského, Daniela Csúra, Martin Ďurika a Martina Paškana. Peter Emiljano pojede v B7 s otevřenou Mazdou MX5.

Ve skupině C pojedou speciály a prototypy. V C1 pojede poměrně neznámá konstrukce Pacemaker Revolution, kterých se vyrobilo jen pár kusů. Pojede s ním Rakušan Martin Tanzer. Proti němu se postaví dva Performery z Rakouska tedy Markuse Amesedera a Markuse Hofera. V C2 do 1800ccm bude bojovat Jiří Švec s prototypem Funyo SP5 Peugeot s Rakušany Friedrichem Franzem na Radicalu SR1, Jürgenu Kapellerovi s Radicalem SR3 RS a Rudolfem Schöflingerem na Nova Proto. V C2+ nad 1800ccm si jede pro body dvojice Pavel Sovička s Lotusem 311 Eleven a Maďar Andras Kirschner s Radicalem SR8. Ve slabších Caterhamech C3 do 1600ccm pojede Simone Aglietti a Marek Bláha, v těch silnějších pak uvidíme Jakuba a Martina Křečkovi.

Formulové monoposty hostí skupina D. Tom Flemming s formulí Gloria se postaví proti Markusi Dietzemu s formulíl BMW v D1 do 1400ccm. Zdeněk Petan z Chabrmotorsportu přijede do D2 s Tomisem 99/02. Miroslav Čulík se předvede s formulí Campus v D3 do 1600ccm. Ve dvoulitrech se budou o body snažit Polák Michal Malecki s F3, Honza Rieger a Němec Günter Weiss s formulemi Renault a Luboš Škarda s formulí Tatuus. V D5 mezi F4 uvidíme novou tvář Kiaru Henni z Německa, Tomáše Zahrádku z JMT Racing a Rakušana Simona Schranze.

Tak vzhůru na Pannoniaring, kde závody začínají 8.8.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com