Zeknova Carboniacup zvládl maďarské teplo a míří do Německa Carbonia , cup, autodrom,Maďarsko, 2024 | Constructors F1

etina English Rusky

Zeknova Carboniacup zvládl maďarské teplo a míří do Německa Carbonia , cup, autodrom,Maďarsko, 2024 | Constructors F1 Constructors F1

Zeknova Carboniacup zvládl maďarské teplo a míří do Německa

Vláďa Rožánek, Carboniacup team | 17.8.24 | Aktuálně

Carbonia Cup 2024

Maďarský autodrom v blízkosti turisticky oblíbené destinace Sárvár přivítal jezdce Zeknova Carboniacupu a závod nesl jméno Panattoni Racing Day. Jednalo se o nejvzdálenější závod letošního kalendáře této série a zřejmý dovolenkový čas se trochu podepsal na startovním poli tohoto závodu. Zatím, co se někteří jezdci opalovali, jiní se potili v závodních vozech.

2

Počasí přálo celý den, jen vyhlášení stihla pěkná průtrž mračen. Jinak se opět závodilo na plný plyn a někteří si také odvážejí zlepšení svých nejlepších časů na Pannonia Ringu. Nejrychlejším vozem napříč všemi skupinami byl Honza Rieger a zdatně mu sekundoval Luboš Škarda s formulemi Renault 2.0

Skupina A1 absolvovala svůj závod společně se skupinou B a měla za vítěze Josefa Turbana z Německa s vozem Audi 50, druhý skončil Jiří Čížek, před Jiřím Volenou na Škodách Felicie. Dvoulitrům A2 vévodil Ivan Prantner z JMT Racing na voze Audi A3. Walter Forster s vozem BMW M3 dominoval s přehledem skupině A3, tedy autům do 3000ccm, před druhým Olafem Hauesnerem z Německa na stejném voze a další BMW přivezl do cíle třetí Maďar Ivan Ivanov. Do 3500ccm ovládl skupinu A4 Christoph Drauch z Rakouska na BMW M3 E36. Christian Drauch na Porsche 993 si odvezl tentokrát zlato v A5, před Maďarem Ponyiczkim a na Audi A4 jedoucím Karlu Wernerovi z Rakouska. Třádu A6 Octavia Trophy vyhrál David Císař. A7 do 2000ccm více upravených aut dostal do sbírky letos poprvé jedoucí Ital Arturo Pucciarelli s pěknou Alfou Romeo 156. Skupinu A8 do 3500ccm více upravených aut vyhrál Alex Tlustý, před Romanem Vácou a Jiřím Rumlem na vozech Praga R1. Nejsilnějším vozům kraloval Rakušan Michael Oliver s Porsche GT3 CUP, před Tomášem Zaloudilem a Rudolfem Beněm s Porsche GT3.

Carbonia Cup

Skupina B patří tradičně sériovým cestovním vozům, tentokrát ho obohatilo pole Abarth 500 Cupu. B1 měla za vítěze Jiřího Bártu s Citroenem C2. Michal Zimmer s Toyotou Altezza vyhrál dvoulitry skupiny B2. Se Škodou Fábia RS zvítězil v B3 Tomáš Vodinský. Ve skupině B4 do 3500ccm vyhrál Radek Zimmer s Lotusem Exige, před druhým Ondřejem Fričem na Lotusu Elise a třetím Jiřím Hoškem na Renaultu Megane Trophy RS. Pavel Sovička s Lotusem Exige 430 Cup dominoval nad 3500ccm před Janem Vojtkem s BMW M2 a Tomášem Pavlem s náhradním vozem Audi TT. Mezi Abarthy 500 Cup ve skupině B6 zvítězil v Maďarsku Peter Szilágyi, před Martinem Ďurikem a Rado Obrtalem. S Mazdou MX5 pak zajel v B7 Němec Peter Emiliano.

Skupina C pro prototypy hostila tentokrát dva zajímavé stroje, a to Performer Revolution a Nova Proto. Ve skupině C1 tentokrát zvítězil Markus Hofer z Rakouska na Performeru, před krajenem Martinem Tänzerem na Performeru Revolution a bronzovou příčku obsadil Markus Ameseder také z Rakouska s Performerem. V C2 do 1800ccm dominoval s novým vozem Nova Proto Rakušan Rudolf Schöflinger, před Jiřím Švecem s vozem Funyo SP05 Peugeot a bronz bral při Panattoni Racing Day na Pannoniaringu Jürgen Kapeller z Rakouska na Radicalu SR3 RS. V C2+ 1800ccm zvítězil domácí András Kirschner na Radicalu SR8. V C3 do 1600ccm mezi Caterhamy dojel první Marek Bláha, před Simone Agliettim a v C4 nad 1600ccm pak vyhrál Martin Křeček.

3

Ve formulových monopostech do 1400ccm s motocyklovým motorem vyhrál Tom Flemming z Německa na Glorii C8F, před německým kolegou Markusem Dietzem na formulích BMW. Automobilovým motorům D2 ovládl Zdeněk Petan s Tomisem 99/02. Miroslav Čulík pak převzal zlatý pohár za vítězství mezi šestnáctistovkami D3 na formuli Campus. Honza Rieger s Renaultem opanoval nejen D4 do 2000ccm, ale také zajel nejrychlejší čas napříč startovním polem. Druhé místo odváží Luboš Škarda s Tatuus Renault 2.0 a bronz odvezl Polák Michal Malecki s Formulí F3. Po delší pauze se objevil také čtvrtý Günter Weiss. Ve třídě specifikace F4 vládl Simon Schranz z Rakouska, před Ralfem Gläserem z Německa a premiantkou Kiarou Henni z Německa.

Závod Zeknova Carboniacupu je minulostí a můžeme se těšit na závod, který se tentokrát koná mimořádně v sobotu na německém okruhu Lausitzring a pojede se v celé své kráse 14.9. 2024.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com