Zvažujeme přerušení našeho programu v ESET Cupu Janík ,Motorsport, okruhy, TCR, 2023, | Constructors F1

etina English Rusky

Zvažujeme přerušení našeho programu v ESET Cupu Janík ,Motorsport, okruhy, TCR, 2023, | Constructors F1 Constructors F1

Zvažujeme přerušení našeho programu v ESET Cupu

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 24.5.23 | Aktuálně

Janík Motorsport 2023

Tým ORLEN Janík Motorsport se odhlásil z posledního právě uplynulého závodu okruhového šampionátu ESET Cup Series. 

1

Důvodem jsou blíže prozatím nespecifikované technické obtíže vozu KTM X-BOW GTX, které zapříčiňují vysoké riziko možného požáru vozu. Na základě této skutečnosti doporučili zástupci rakouské továrny všem majitelům s auty v závodech nestartovat.

2 

Nemilá zpráva přišla do týmového stanu během uplynulého závodního víkendu na Red Bull Ringu v Rakousku, kde jsme se připravovali na další vystoupení v ESET Cupu. Jako tradičně měl Tomáš Konvička startovat ve dvou sprintových závodech a Václav Janík ve vytrvalosti. Zatímco prvně jmenovaný se ještě na Red Bull Ringu svezl v rámci pátečních kvalifikací, Václav Janík už tolik štěstí neměl. Kvalifikace na vytrvalostní závod byla totiž na programu v sobotu dopoledne, tedy až po obdržení zprávy z továrny KTM.

“Celá situace je pro nás velice nepříjemná. Během následujících dní budeme mluvit se zástupci RTR projects (prodejce vozů KTM v ČR) a továrny KTM, abychom nashromáždili co nejvíce informací o problému auta. Na jejich základě se následně rozhodneme, jak budeme dál postupovat. Rozhodně ale nebudeme riskovat zdraví našich závodníků, takže do vyřešení problému auto nebude v provozu,” komentuje situaci šéf týmu Václav Janík.

Další závodní víkend ESET Cup Series je na programu na začátku srpna v Mostě. Času na řešení problému by tedy snad měl být dostatek.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com