ZÁVOD PLNÝ PÁDŮ A TOP10 PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

ZÁVOD PLNÝ PÁDŮ A TOP10 PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

ZÁVOD PLNÝ PÁDŮ A TOP10 PRO FILIPA SALAČE

Jan Koudelka | 24.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - 2023

Do závodu kategorie Moto2 nastupoval dnes Filip Salač s myšlenkou na umístění v Top10. I když mu včerejší kvalifikace nevyšla, na první desítku si věřil a v dramatickém závodě ji také vybojoval. Na novém indickém okruhu Buddh International Circuit si připsal další důležité body a v celkovém hodnocení drží průběžnou sedmou pozici.

1

Pohromou favoritů by se dal nazvat dnešní závod „motodvojek“. Hned v první zatáčce došlo k hromadnému pádu pěti jezdců a krátce na to byly vyvěšeny červené vlajky. Startovní rošt zůstal stejný, takže Filip Salač musel znovu bojovat až ze 17. místa. Po restartu došlo k dalšímu hromadnému pádu, do kterého se tentokrát zapletl Canet, Lowes a Ogura. Za nedlouho se k zemi poroučel také Dixon, kterého sestřelil Lopez. Českému jezdci týmu QJ MOTOR GRESINI RACING se naštěstí všechny pády vyhnuly, a i když na něho v závěru dotíral Foggia, desátou pozici udržel. Jen kousek mu chyběl na devátého Ramireze.

Filip Salač

„Nebyl to úplně lehký den. Po startu jsem si držel vnitřek a viděl, jak někdo brzdí hodně pozdě do první zatáčky. Bylo mně jasné, že dojde ke střetu. Nebylo vůbec příjemné tenhle hromadný pád vidět. Proto jsem měl po restartu z první zatáčky docela velký respekt, ale pak jsem se probojoval na desáté místo, i když mně k tomu pomohly pády soupeřů. Máme top deset, ale nejsem úplně spokojený. Motorka dnes měla na víc, ale do prvních kol jsem nedal úplně všechno. O to víc se těším do Japonska, kde nám to před rokem šlo a věřím, že si spravíme chuť. Díky celému týmu a všem fanouškům za podporu,“ zhodnotil první indický podnik Filip Salač #12.

Závod kategorie Moto2 vyhrál Pedro Acosta, druhé místo obsadil Tony Arbolino a Joe Roberts skončil třetí. Už příští týden se jede Velká cena Japonska na okruhu Mobility Resort Motegi. Filip Salač se přibližuje ke stovce mistrovských bodů (97), průběžně je na sedmém místě se ztrátou 9 bodů na Celestina Viettiho.

 

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com