Ředitel Central European Rally Andreas Dinzinger: Korunovace mistra světa by pro nás byla odměnou Centra European Rally , F1, Formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Ředitel Central European Rally Andreas Dinzinger: Korunovace mistra světa by pro nás byla odměnou Centra European Rally , F1, Formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Ředitel Central European Rally Andreas Dinzinger: Korunovace mistra světa by pro nás byla odměnou

Tibor Alföldi Head of communications WRC CZE | 6.10.23 | Aktuálně

Středoevropská rally 2023

Až se od 26. do 29. října v České republice, Bavorsku a Rakousku uskuteční závod mistrovství světa v rally, bude klíčovou osobou v zákulisí její ředitel Andreas Dinzinger. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Waidhofenu stojí v čele mezinárodního týmu organizátorů, kteří připravili pro účastníky Středoevropské rally více než 300 kilometrů nových tras, na nichž drtivá většina z nich pojede poprvé. „Největším oceněním by pro nás byla korunovace mistra světa,“ nechal se slyšet Dinzinger. Přání se mu může splnit, vedoucí Fin a obhájce titulu Kalle Rovanperä má v čele šampionátu náskok 31 bodů.

Rally

- Po dlouhých přípravách se Středoevropská rally blíží. S čím se jako ředitel musíte v těchto dnech vypořádat?
"Organizační rámec je připraven, takže nyní pracujeme na tom, abychom plány proměnili ve skutečnost. V současné době se školí a připravují na specifika WRC poslední stevardi. Nakonec bude na 18 rychlostních zkouškách sloužit na 1700 maršálů. Samozřejmě musí mít po ruce spoustu věcí, od bariérové pásky až po píšťalky. Když vezmete v úvahu, že včetně pomocníků v okolí bude na rychlostních zkouškách ve službě kolem 2 400 lidí, je snadné si představit, že nás čeká i velká logistická výzva. Pracujeme také na distribuci materiálů.

- Probíhají přípravy podle plánu, nebo jsou nějaké změny oproti původním představám?
"Důležité bylo hned na začátku důkladně dopracovat nezbytné schvalovací procedury, které jsou již všechny hotové nebo jsou v závěrečné fázi. V souladu s harmonogramem jsme také s trasami i plánováním distribuce materiálu a vším, co je pro rally na úrovni WRC nezbytné. Vždy se najdou drobnosti, které je třeba upravit a na které je třeba být připravený. Projíždíme lesy a zemědělským regionem, takže se může stát, že se někde může objevit například hromada klád. Taková potenciálně nebezpečná místa je pak třeba dodatečně zabezpečit, na což jsme samozřejmě připraveni, protože bezpečnost je na prvním místě. Rozhodně se chceme do dalších let ale v organizaci dále zlepšovat. 

- Trasa přes tři evropské země hraje v koncepci Středoevropské rally důležitou roli. Jak funguje spolupráce v mezinárodním týmu, který je k tomu potřeba?
"Myšlenka mezinárodní rally byla od samého počátku jádrem naší koncepce a okamžitě vzbudila nadšení. Musíme dodržovat různé homologační procedury ve třech evropských zemích, což je občas složité, ale na druhou stranu spojujeme síly zkušených organizátorů a nejkrásnější tratě ve třech regionech. Navíc se touto formou organizace hlásíme k myšlence mezinárodní spolupráce. Chceme vyslat signál, že přátelství a spolupráce přes hranice obohacuje."

- K tomu je ale potřeba součinnost a pochopení s mnoha jednotlivci, organizacemi a úřady…
"To rozhodně. A jsme velmi rádi, že jsme se téměř všude setkali s otevřenými dveřmi. Samozřejmě to byl dlouhý a velmi časově náročný proces, než jsme se dohodli opravdu se všemi odpovědnými osobami v Německu, Rakousku a České republice. Od místních starostů a zastupitelstev, přes okresy a kraje až po úroveň spolkových zemí jsme museli absolvovat mnoho jednání a schvalovacích procedur. Kromě toho samozřejmě probíhala spolupráce s regulačními úřady, policií, hasiči, záchrannými složkami. Zažíváme spolupráci napříč všemi oblastmi."

- Na co se mohou návštěvníci Středoevropské rally obzvlášť těšit? Jsou nějaké zvláštnosti, o kterých by měli hosté vědět?
"Jsou to především opravdu náročné rychlostní zkoušky. Pro diváky jsme připravili nejlepší možná místa, aby si mohli užít návštěvu rally se vším všudy - od příjezdu a parkování až po výhled na tratě. Pro týmy a piloty to bude velká výzva, protože nikdo tyto trasy nezná, navíc v každé zemi mají odlišné charakteristiky. Velkou roli může sehrát i počasí. Na konci října může být mokro a kluzko i kvůli listí, což dělá tratě ještě náročnějšími.

- Na co se těšíte jako ředitel rally?
"Jsme hrdí na to, že můžeme ukázat krásnou krajinu na hranici tří zemí celému světu. Ukážeme start v srdci Evropy v Praze, krásnou šumavskou přírodu i servisní park v německém Pasově. Jedná se o region s vynikajícím turistickým zázemím. Navíc jsme předposledním podnikem sezony WRC a je možné, že tady bude korunován mistr světa. To by pro mě osobně bylo to nejlepší."

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com